Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

PayPal: Αποδεκτά τα κρυπτονομίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

PayPal: Αποδεκτά τα κρυπτονομίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η PayPal θα επιτρέψει στους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα
Σχετικά Άρθρα
Η PayPal θα επιτρέψει στους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα από αυτήν την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η διάθεση, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση των υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων της PayPal εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μπορούσε να εμπνεύσει την περαιτέρω υιοθέτηση της νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, σημειώνει το Reuters.
Με περισσότερους από 403 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς παγκοσμίως, η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια είναι μία από τις μεγαλύτερες κυρίαρχες χρηματοοικονομικές εταιρείες που προσφέρουν στους καταναλωτές πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα.
Η PayPal ξεκίνησε την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του τρέχοντος έτους, επιτρέποντας αργότερα στους πελάτες να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά τους νομίσματα για να ψωνίσουν σε εκατομμύρια εμπόρους στο δίκτυό της.

Που στοχεύει η Paypal

Η εταιρεία ελπίζει ότι η είσοδός της στη νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων θα ενθάρρυνε την παγκόσμια χρήση εικονικών νομισμάτων και θα προετοιμάσει το δίκτυό της για νέα ψηφιακά νομίσματα που ενδέχεται να αναπτυχθούν από εταιρείες και κεντρικές τράπεζες.
«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας - και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα ψηφιακά νομίσματα στο μέλλον της παγκόσμιας χρηματοδότησης και του εμπορίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Jose Fernandez da Ponte, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής για blockchain, κρυπτογράφηση και ψηφιακά νομίσματα της PayPal.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η υπηρεσία της PayPal θα ανταγωνιστεί αυτήν των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, όπως η Coinbase, καθώς και fintech startups, όπως η Revolut.
Οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν bitcoin, ether, litecoin και bitcoin μέσω των πορτοφολιών PayPal τους online ή στην εφαρμογή για κινητά.
Η κίνηση έρχεται καθώς πιο εδραιωμένες χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχουν αρχίσει να προσφέρουν στους πελάτες τους, τόσο τους καταναλωτές όσο και τα ιδρύματα, πρόσβαση σε ψηφιακά περιουσιακά

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης