Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά συνεχίζει υψηλότερα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά συνεχίζει υψηλότερα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης. Βρίσκει ευκαιρία η δική μας αγορά για υψηλότερα. Προς τις 910 μονάδες το ξεκίνημα. Δύο πακέτα, ένα σε ΔΕΗ και ένα σε ΟΠΑΠ, αυξάνουν λίγο το τζίρο. Βελτίωση πάντως σταδιακά των συναλλαγών περιμένουν οι αναλυτές.

Θέλει λίγη παραπάνω βοήθεια από τις τράπεζες η αγορά. Στο ξεκίνημα η Πειραιώς πάει καλύτερα και ακολουθούν Alpha Bank και Εθνική. Στα μικρομεσαία υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και πολλές προσπαθούν να… διακριθούν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κέρδη άνω του 1% για Πειραιώς, και λίγο χαμηλότερα Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Μικρή άνοδο σημειώνει η Eurobank.

ΛΑΜΔΑ: Καλή η εικόνα της στο ξεκίνημα και έχει πιάσει τα 8,4 ευρώ.

ΟΤΕ: Από τις λίγες που υποχωρούν, αν και με μικρό όγκο. Έχει δώσει βέβαια μεγάλη κίνηση η μετοχή και είναι σε πολυετή υψηλά, επομένως δικαιολογείται.

ΤΙΤΑΝ: Περιμένουμε κάτι παραπάνω από τη συγκεκριμένη.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αρχίζουν και βγαίνουν στοιχεία για την πορεία του τουρισμού, επιβεβαιώνοντας τα όσα γράφουμε εδώ και εβδομάδες για την πορεία του. Και δεν είναι μόνο οι αφίξεις που πάνε εξαιρετικά, είναι και οι τιμές ειδικά στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που είναι υψηλές.

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ: Η πορεία του τουρισμού είναι στα θετικά αλλά από την άλλη η πορεία των πρώτων υλών δημιουργεί προβλήματα και ίσως ακούσουμε περισσότερα στις τηλεδιασκέψεις ή στις ενημερώσεις των εισηγμένων για την πορεία του εξαμήνου. Η ανησυχία της στήλης, η οποία έχει διατυπωθεί πριν καιρό, είναι πως θα μπορούσε αυτή η εξέλιξη να οδηγήσει σε μία στασιμότητα. Όταν το κόστος ανεβαίνει σημαντικά, κάποιες επενδύσεις μπορεί να πάνε πίσω.

ΕΛΠΕ: Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα και μετά υπάρχει ενημέρωση των αναλυτών. Θεωρούμε ότι θα δοθεί και μία εικόνα για την πορεία του τρίτου τριμήνου. Η Optima Bank στο δεύτερο τρίμηνο περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 70 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένες ζημιές 11 εκατ. ευρώ. Στο εξάμηνο τα EBITDA αναμένονται στα 13 εκατ. ευρώ και οι ζημιές στα 9 εκατ. ευρώ. Η Eurobank Equities περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο 77,3 εκατ. ευρώ προσαρμοσμένο EBITDA.

ATTICA BANK: Σήμερα τα δικά της αποτελέσματα. Είχε αρχικά ανακοινώσει πως θα τα δημοσίευε 2 Σεπτεμβρίου, αλλά θα το κάνει σήμερα και μαζί θα γίνει και τηλεδιάσκεψη.

ALPHA BANK: Αύριο το δικό της δεύτερο τρίμηνο. Κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 83 εκατ. ευρώ περιμένει η Eurobank Equities. Μαζί όμως με τη συναλλαγή Galaxy η Optima Bank περιμένει ζημιές 2 δισ. ευρώ. Τρομερό το νούμερο.

ΕΥΑΘ: Τι να πούμε γι΄ αυτήν την εταιρεία. Να είναι αδάνειστη, να δίνει μέρισμα, να βγάζει κέρδη, να έχει γεμάτο ταμείο και οι επενδυτές να την αγνοούν. Να έχουν πριμοδοτήσει άλλες κι άλλες και αυτή να έχει από την αρχή του έτους άνοδο μόλις 4,78%.

IDEAL: Καλά τα pro forma αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσίευσε, ενώ σε επίπεδο λογιστικής κατάστασης τα δημοσιευμένα κέρδη είναι χαμηλότερα λόγω του μικρού διαστήματος, ενοποίησης των νέων εταιρειών. Στα 3,50 ευρώ και με αποτίμηση 110 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ξεχωρίζει η Αλουμύλ με άνοδο 8% και αποτίμηση 69 εκατ. ευρώ. Η ΓΕΒΚΑ έδειξε από χθες διαθέσεις και σήμερα με όγκο 23 χιλ. τεμάχια είναι στο +8%. Στα 0,6160 ευρώ με άνοδο 6,5% η Unibios. Κίνηση και από Μοτοδυναμική μετά από δύο μέρες μεγάλου όγκου συναλλαγών. Η Entersoft ξανά υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης