Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Iσχυρά κέρδη για το πετρέλαιο, στο +2,3% και τα 72,70 δολάρια το βαρέλι το Brent

Iσχυρά κέρδη για το πετρέλαιο, στο +2,3% και τα 72,70 δολάρια το βαρέλι το Brent
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραψε άνοδο 2% και έκλεισε στα 68,74 δολάρια το βαρέλι

Iσχυρά κέρδη σημείωσαν τα futures του χρυσού την Παρασκευή 27 Αυγούστου, ενώ παράλληλα, σε επίπεδο εβδομάδας, κατέγραψαν άνοδο άνω του 10%, εν μέσω ανησυχίας για διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες που προκάλεσε τυφώνας στο Μεξικό.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραψε άνοδο κατά 1,32 δολάρια ή 2% και έκλεισε στα 68,74 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου, κέρδισε 1,63 δολάρια ή 2,3% στα 72,70 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 2 Αυγούστου και "άλμα" 11% σε επίπεδο εβδομάδας.
Εταιρείες ξεκίνησαν την εκκένωση εργαζομένων από τις πλατφόρμες παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού την Πέμπτη με τις BHP και BP να ανακοινώνουν ότι θα σταματήσουν την παραγωγή σε πλατφόρμες καθώς ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει την περιοχή το Σαββατοκύριακο.
Περίπου το 58,51% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έκλεισε την Παρασκευή, σύμφωνα με το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης