Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ambrosetti Forum: Πάντα πιθανή μία πολιτική κρίση στην Ιταλία - «Παράθυρο» σταθερότητας με Draghi

Ambrosetti Forum: Πάντα πιθανή μία πολιτική κρίση στην Ιταλία - «Παράθυρο» σταθερότητας με Draghi
Εύθραυστη η πολιτική σταθερότητα στην Ιταλία
Σχετικά Άρθρα
Η Ιταλία απολαμβάνει αυτή τη στιγμή ένα «παράθυρο σταθερότητας» με τη διακυβέρνηση Draghi, εκτιμά ο επικεφαλής του Ambrosetti Forum, παρά τον συνεχώς υφιστάμενο κίνδυνο μιας πολιτικής κρίσης στη χώρα.
Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του φόρουμ την Πέμπτη, ο Valerio De Molli δήλωσε ότι είναι απίθανο η Ιταλία να αντιμετωπίσει οικονομική ή τραπεζική κρίση στο εγγύς μέλλον.
Ωστόσο, πρόσθεσε: «Η πολιτική κρίση στην Ιταλία είναι πάντα πιθανή, οπότε δεν μπορώ να ποντάρω την οικογένειά μου για το ζήτημα, αλλά, ξέρετε, έχουμε ένα παράθυρο σταθερότητας, πολιτικής θεσμικής σταθερότητας».
Η Ιταλία γνώρισε πολυάριθμους διαφορετικούς σχηματισμούς κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, αλλά η πολιτική σκηνή έχει ηρεμήσει ουσιαστικά μετά τον διορισμό του Mario Draghi ως πρωθυπουργού τον Φεβρουάριο.
Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατάφερε να υποστηριχθεί τόσο από το αριστερό όσο και από το δεξιό πολιτικό φάσμα και είναι μια δημοφιλής προσωπικότητα μεταξύ του εκλογικού σώματος.

Εύθραυστη η σταθερότητα - Εύσημα για Draghi

Ωστόσο, αυτή η σταθερότητα μπορεί να μην διαρκέσει.
«Δε αναμένεται πολιτική κρίση τους επόμενους έξι έως εννέα μήνες, στη συνέχεια ωστόσο έχουμε την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο De Molli.
Το όνομα του Draghi εμφανίζεται συχνά ως πιθανό άτομο που θα αντικαταστήσει τον νυν Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα το επόμενο έτος. Αν γινόταν πρόεδρος, ωστόσο, θα άφηνε ένα τεράστιο κενό σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας.
Ο De Molli πιστεύει ότι ο Draghi είναι ο καλύτερος για την Ιταλία στο τιμόνι της κυβέρνησης, όσον αφορά τη διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων.
«Ειλικρινά, αυτό που κάνει ο Draghi είναι το σωστό για τη χώρα». δήλωσε ο De Molli στο CNBC.
«Δεν είναι υπέρ της αριστεράς ή της δεξιάς, κάνει ό, τι πρέπει να κάνει».
Ο Draghi όχι μόνο προωθεί μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, αλλά επιβλέπει επίσης μεγάλες επενδύσεις στη χώρα και τις προσπάθειές της για τον εμβολιασμό κατά της covid 19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης