Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Δύσκολο το άνοιγμα των σχολείων - Όχι στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Λινού: Δύσκολο το άνοιγμα των σχολείων - Όχι στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Σε 100 με 150 άτομα μπορεί να μεταφέρει τον ιό ένας μαθητής που νοσεί τόνισε η κα.Λινού
Σχετικά Άρθρα

Την κατηγορηματική της αντίθεση στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Λινού χαρακτήρισε δύσκολο το άνοιγμα των σχολείων, υποστηρίζοντας πως τα παιδιά του δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού.
«Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία» είπε η κα.Λινού, η οποία υποστήριξε πως δεν συμφωνεί καθόλου με το κλείσιμο τμημάτων εφόσον εντοπιστούν κρούσματα στο 50% συν 1 των μαθητών του.
«Οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα, ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον μέχρι και τις επαφές στις καθημερινές τους δραστηριότητες» είπε η κα.Λινού, η οποία συμβούλευσε τους γονείς «να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από σήμερα πρόβες, ώστε να συνηθίσουν να τις φορούν».
Τέλος, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την προτροπή ορισμένων γιατρών για την αποφυγή εμβολιασμού, μέχρι να γίνουν έρευνες στη χώρα μας. «Από τα παιδιά που θα νοσήσουν, ένα 10% θα νοσήσει σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά υπολείμματα» υπογράμμισε η κα.Λινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης