Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan (Τουρκία): Επιχείρηση προσέγγισης της Αιγύπτου με «δώρο» προς τον al Sisi

Erdogan (Τουρκία):  Επιχείρηση προσέγγισης της Αιγύπτου με «δώρο» προς τον al Sisi
Η Τουρκία θα εκδώσει στην Αίγυπτο 24 αντιπολιτευόμενους Αιγύπτιους της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι»
Σχετικά Άρθρα

Σε στρατηγικές κινήσεις προσέγγισης με την Αίγυπτο, μια χώρα που διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Κύπρο, φέρεται να προχωρά ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021.
Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από το Κάιρο, ωστόσο η διαρροή γίνεται μέσω του κρατικού πρακτορείου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του προέδρου al Sisi
.
«Αδελφοί Μουσουλμάνοι»

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, μετέδωσε ότι η Τουρκία θα εκδώσει στην Αίγυπτο 24 αντιπολιτευόμενους Αιγύπτιους της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τους οποίους έως τώρα στήριζε ο Erdogan.
Μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να εκδοθούν στο Κάιρο βρίσκονται διευθυντές αντιπολιτευόμενων τηλεοπτικών δικτύων αλλά και καταζητούμενοι που θεωρούνται τρομοκράτες από την κυβέρνηση του προέδρου al Sisi.

Το αντάλλαγμα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Κάιρο ως αντάλλαγμα θα εκδώσει στην Άγκυρα άγνωστο αριθμό γκιουλενιστών.
Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης είναι πολύ πιθανό η εν λόγω συμφωνία να έκλεισε στις 8 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα κατά τη συνάντηση Erdogan – al Sisi.
Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από το Κάιρο, ωστόσο η διαρροή γίνεται μέσω του κρατικού πρακτορείου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του προέδρου al Sisi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης