Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλληλεγγύη και στήριξη της Γαλλίας από την ΕΕ στη σκιά της συμφωνίας AUKUS

Αλληλεγγύη και στήριξη της Γαλλίας από την ΕΕ στη σκιά της συμφωνίας AUKUS
Καθαρή υποστήριξη των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Γαλλία
Σχετικά Άρθρα

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στη Γαλλία στη «σκιά» του συμφώνου ασφαλείας που υπέγραψαν ΗΠΑ – Μ. Βρετανία – Αυστραλία (AUKUS) εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, οι ΥΠΕΞ των 27, οι οποίοι συνεδρίασαν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ , «εξέφρασαν καθαρά την αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία», την «καθαρή υποστήριξή τους» στο Παρίσι.
Σημειώνεται πως λόγω της συμφωνίας AUKUS, η Αυστραλία ακύρωσε συμβόλαιο ύψους 56 δις ευρώ με τη Γαλλία για την κατασκευή 12 συμβατικών υποβρυχίων, καθώς βάση του νέου συμφώνου ασφαλείας, θα κατασκευάσει 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια με τη συνδρομή και την τεχνογνωσία των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από τη Γαλλία, η οποία έκανε λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» και για μη έγκαιρη ενημέρωση από τους συμμάχους.
Μάλιστα, το Παρίσι προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, ανακαλώντας τους πρεσβευτές της από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, σε μια σαφή ένδειξη της δυσαρέσκειας προς τους δύο συμμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης