Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Προσοχή απάτη! Παριστάνουν τα στελέχη της Επ.Κεφαλαιαγοράς και αποσπούν χρήματα

Προσοχή απάτη! Παριστάνουν τα στελέχη της Επ.Κεφαλαιαγοράς και αποσπούν χρήματα
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συστήνει στους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κοινοποιούν σε άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες
Σχετικά Άρθρα

Νέο τρόπο εξαπάτησης των πολιτών έχουν βρει επιτήδειοι, οι οποίοι εσχάτως εμφανίζονται ως στελέχη ή και εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αποσπούν χρήματα από επενδυτές.
Οι επιτήδειοι επικοινωνούν με ανυποψίαστους και τους υπόσχονται πως θα βοηθήσουν να ανακτήσουν χρήματα που έχασαν σε μη αδειοδοτημένες πλατφόρμες οι επενδυτές έναντι αμοιβής.
Για να το κάνουν όμως ζητούν χρήματα αλλά και προσωπικά στοιχεία από τους επενδυτές.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε προειδοποίηση για τα πρόσωπα αυτά που παρουσιάζονται ψευδώς ως στελέχη ή εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις προσώπων τα οποία παρουσιάστηκαν ως στελέχη ή εκπρόσωποί της και επικοινώνησαν (μέσω της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων από προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – gmail) με επενδυτές, δηλώνοντας πρόθυμα να βοηθήσουν στην ανάκτηση κεφαλαίων που έχουν απολεσθεί, στο πλαίσιο συνεργασίας επενδυτών με μη αδειοδοτημένες, διαδικτυακές εταιρείες (πλατφόρμες).
Τα πρόσωπα αυτά αξίωσαν την καταβολή χρημάτων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των κεφαλαίων τους αποσπώντας προσωπικές πληροφορίες (αριθμούς αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου και τραπεζικών λογαριασμών).
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν σχετίζονται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεν είναι στελέχη της ούτε την εκπροσωπούν.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε καμία περίπτωση δεν επικοινωνεί με το επενδυτικό κοινό μέσω της χρήσης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (gmail, yahoo, κ.α.) στελεχών της.
Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στελεχών της αποτελούνται από το επώνυμο του στελέχους και το συνθετικό @cmc.gov.gr.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συστήνει στους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κοινοποιούν σε άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης