Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εμβολιασμός ή απόλυση για τους υγειονομικούς, λέει το υπουργείο Υγείας

Βρετανία: Εμβολιασμός ή απόλυση για τους υγειονομικούς, λέει το υπουργείο Υγείας

Όταν παρέλθει η προθεσμία της 11ης Νοεμβρίου 2021 οι ανεμβολίαστοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών

Σχετικά Άρθρα

Άπευθυνόμενος προς το υγειονομικό προσωπικό κυρίως των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Sajid Javid, δήλωσε πως όλοι οφείλουν να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 .

Το μέτρο

Η προθεσμία από το βρετανικό κράτος για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού από όσους απασχολούνται στον κλάδο της υγείας και συγκεκριμένα από όσους δουλεύουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων τέθηκε στις 11 Νοεμβρίου.
Όταν παρέλθει η προθεσμία, οι ανεμβολίαστοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αναβάλει την προθεσμία, ενώ προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι όποιοι εργάζονται σε δομές φροντίδας και «δεν μπαίνουν στον κόπο να πάνε και να εμβολιαστούν, τότε βγείτε έξω και πάτε να βρείτε άλλη δουλειά».

Ευάλωτες ομάδες

Συνολικά, στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 137.000 θάνατοι από την COVID-19, που πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην δυτική Ευρώπη.
Υψηλότατος αριθμός θανάτων σημειώθηκε σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, με θύματα ιδίως άτομα τρίτης ηλικίας και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τουλάχιστον πέρυσι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Χαλάρωση των μέτρων και εμβολιασμοί

Τους τελευταίους μήνες, η βρετανική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, καθώς μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Η Βρετανία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων χωρών παγκοσμίως όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού, με 44,9 εκατ. κατοίκους της χώρας πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data του Reuters.
Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε 66,8% του γενικού πληθυσμού.

Ελλείψεις σε προσωπικό

Παρόλα αυτά, σημειώθηκε αύξηση στα κρούσματα την τελευταία περίοδο εξαιτίας της μετάλλαξης Δελτα, με τις ευάλωτες ομάδες να κινδυνεύουν περισσότερο.
Ωστόσο, όπως τόνισε η Nadra Ahmed, πρόεδρος της National Care Association στη Βρετανία, το 86% των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί, αλλά χωρίς παράταση στην προθεσμία της κυβέρνησης, οι επιπτώσεις στον υγειονομικό κλάδο μπορεί να είναι σοβαρές.
Η ίδια τόνισε πως ο κλάδος αντιμετωπίζει ήδη ελλείψεις σε προσωπικό και επεσήμανε πως η αυστηρή προθεσμία στον εμβολιασμό του προσωπικού θα δημιουργήσει νέα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης