Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας: Παραμένουν τα αντισώματα για περισσότερο από ένα χρόνο, μετά τη μόλυνση από Covid

Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας: Παραμένουν τα αντισώματα για περισσότερο από ένα χρόνο, μετά τη μόλυνση από Covid
Τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν υψηλότερα σε άτομα που αντιμετώπισαν σοβαρή νόσο Covid, σύμφωνα με τη μελέτη
Σχετικά Άρθρα

Το ανοσοποιητικό σύστημα της συντριπτικής πλειονότητας των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον Covid θα συνεχίσει να φέρει αντισώματα έναντι του ιού για τουλάχιστον 12 μήνες, σύμφωνα με μια μελέτη με αξιολόγηση από ομότιμους που έγινε δεκτή από το European Journal of Immunology στις 24 Σεπτεμβρίου.
Επιστήμονες στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας μελέτησαν την παρουσία αντισωμάτων σε 1.292 άτομα μετά από οκτώ μήνες μόλυνσης.
Διαπίστωσαν ότι το 96% των ατόμων εξακολουθούσαν να έχουν εξουδετερωτικά αντισώματα και το 66% έφεραν έναν τύπο αντισώματος που ονομάζεται νουκλεοπρωτεΐνη IgG.
Στη συνέχεια, οι επιστήμονες ερεύνησαν τα επίπεδα αντισωμάτων ένα χρόνο μετά τη μόλυνση επιλέγοντας τυχαία 367 άτομα από την αρχική ομάδα που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί.
Το 89 % των ατόμων εξακολουθούσαν να φέρουν εξουδετερωτικά αντισώματα και το 36 % συνέχισαν να φέρουν το αντίσωμα IgG.
Τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν υψηλότερα σε άτομα που αντιμετώπισαν σοβαρή νόσο Covid.

Ζωτικής σημασίας μελέτη

Σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ήπια ασθένεια, αυτά τα άτομα είχαν δύο έως επτά φορές περισσότερα αντισώματα για τουλάχιστον 13 μήνες μετά τη μόλυνση.
«Οι μελέτες ατόμων που έχουν αναρρώσει από τη μόλυνση είναι ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό του πόσο καιρό τα αντισώματα επιμένουν μετά τη μόλυνση και εάν αυτά προστατεύουν από την εκ νέου μόλυνση», έγραψαν οι επιστήμονες.
Παρά τη διαρκή προστασία από τον ιό, η μελέτη διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα εξουδετέρωσης έναντι των παραλλαγών Alpha, Beta και Delta μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου.
Η μείωση της αποδοτικότητας «μειώθηκε σημαντικά» για την παραλλαγή Beta και «μειώθηκε ελάχιστα» έναντι της Alpha.

Ανοσολογική προστασία

Για τη Delta, η οποία είναι το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, η μελέτη διαπίστωσε ότι το 80 % των ατόμων εξακολουθούσαν να έχουν ανοσολογική προστασία 12 μήνες μετά τη μόλυνση.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine τον Μάιο διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων σε ένα άτομο είναι εξαιρετικά για την ανοσολογική προστασία έναντι της μόλυνσης και των σοβαρών ασθενειών που προκαλούνται από τον ιό.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα αντισώματα επιμένουν 6 έως 12 μήνες μετά τη μόλυνση.
antibodies.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης