Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Ελλάδα ξεπέρασε σε νεκρούς την Σουηδία λόγω covid 19 – Το ελληνικό πείραμα απέτυχε, ποιες οι αιτίες της αποτυχίας;

Η Ελλάδα ξεπέρασε σε νεκρούς την Σουηδία λόγω covid 19 – Το ελληνικό πείραμα απέτυχε, ποιες οι αιτίες της αποτυχίας;
Η Ελλάδα έχει 14.889 νεκρούς από covid 19 και 1.046 νεκρούς σε βάση 28 ημερών και η Σουηδία έχει 14.868 νεκρούς και 176 νεκρούς σε βάση 28 ημερών.
Σχετικά Άρθρα

Στα μέσα του 2020 όποιος εδώ στην Ελλάδα τολμούσε να αμφισβητήσει τα lockdowns αμέσως στοχοποιείτο, θεωρούνταν οι ιδέες του αιρετικές και είτε απομονωνόταν, είτε θεωρούνταν δημόσιος κίνδυνος.
Πολλοί άνθρωποι με το «Μείνε στο Σπίτι» επαναπαύθηκαν στα χρήματα που έδινε το κράτος, διαμορφώνοντας μια άκρως αντιπαραγωγική κοινωνία.
Η τηλεργασία έχει αποδειχθεί από πλήθος στατιστικών οδηγεί σε πτώση από 40% έως 60% στην απόδοση του εργαζομένου.
Οι καραντίνες και τα lockdowns ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα, κατέστρεψε οικονομίες και το χειρότερο έπληξε την κοινωνία και με υγειονομικούς όρους, το Μείνε στο Σπίτι ήταν ένα τοξικό και άρρωστο σύνθημα που έβλαψε την κοινωνία.
Στα μέσα του 2020 όποιος τολμούσε να κάνει παραλληλισμούς με την Σουηδία αμέσως λογοκρινόταν, ήταν πολλοί αυτοί που σήμερα είτε θα σωπάσουν, είτε θα αποδεχθούν μια ωμή πραγματικότητα.
Η Σουηδία υιοθέτησε το πιο ήπιο μοντέλο αντιμετώπισης του covid 19, δεν επέβαλλε lockdowns, οι μάσκες έχουν αποσυρθεί εδώ και πολύ καιρό και προς τιμήν της χώρας, θεσπίζει νόμο για όσους εμβολιασμένους αντιμετωπίζουν παρενέργειες.
Η Σουηδία, χωρίς lockdowns, χωρίς μάσκες, χωρίς ακραία μέτρα εμφάνισε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, έφθασαν από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα αρχές Οκτωβρίου του 2021 τα 1,153 εκατ κρούσματα.
Η Ελλάδα είχε σχεδόν τα μισά κρούσματα 660,16 χιλιάδες αν και ειδικά στην Ελλάδα, τα περιορισμένα tests τουλάχιστον το 2020 δεν επιτρέπουν να εξαχθεί το ασφαλές συμπέρασμα ότι καταμετρήθηκαν όλα τα κρούσματα, μάλλον ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος αλλά ο επίσημος είναι 660,16 χιλιάδες.
Εάν συγκρίνουμε τους θανάτους όμως που είναι το πιο ουσιώδες στοιχείο, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι αυτή που μετράει πάνω από οποιαδήποτε στατιστικό στοιχείο, η Ελλάδα ξεπέρασε την Σουηδία…
Η Ελλάδα έχει 14.889 νεκρούς από covid 19 και 1.046 νεκρούς σε βάση 28 ημερών και η Σουηδία έχει 14.868 νεκρούς και 176 νεκρούς σε βάση 28 ημερών.
Να τονίσουμε ότι η Ελλάδα υπολειπόταν σε θανάτους πάνω από 5.000 διαφορά από την Σουηδία και πλέον την ξεπεράσαμε.

Γιατί απέτυχε ο ελληνικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης;

Ο ελληνικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης όπως αποδεικνύεται συγκρινόμενος με το σουηδικό μοντέλο απέτυχε.
Γιατί απέτυχε το ελληνικό πείραμα;
Οι βασικοί λόγοι είναι

1)Το σουηδικό μοντέλο που στηρίχθηκε στην φυσική αλλά και στην εμβολιαστική ανοσία αποδείχθηκε το πιο ρεαλιστικό απέναντι σε μια πανδημία.

2)Η Σουηδία σε καμία φάση των 3 βασικών κυμάτων covid 19 και έξαρσης της πανδημίας δεν υιοθέτησε σκληρά μέτρα αντιθέτως, εφάρμοσε ίσως από τα πιο ήπια μέτρα διεθνώς και το μοντέλο απέδωσε.

3)Η Ελλάδα συνεχίζει την λάθος συνταγή με τα τοπικά lockdowns τα οποία είναι απόδειξη αποτυχίας.
Τα lockdowns δεν λειτουργούν, έχουν αποτύχει και με όρους οικονομικούς και υγειονομικούς.

4)Η Σουηδία σχεδιάζει να θεσπίσει ένα μέτρο άκρως σημαντικό.
Όσοι πολίτες εμβολιάζονται και εμφανίζουν παρενέργειες σοβαρές και μόνιμες θα αποζημιώνονται από το κράτος.

5)Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει από τα πιο σκληρά μέτρα αντιμετώπισης του covid 19 αλλά η αμείλικτη στατιστική αποδεικνύει ότι δεν απέδωσε το ελληνικό πείραμα.

6)Για την αποτυχία, πιστώνεται προφανώς η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές που παρασύρθηκαν από τους τηλεπιστήμονες, οι οποίοι πολιτικοποίησαν αυτό το μείζονος σημασίας υγειονομικό ζήτημα.

7)Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που επιχειρούν δια της πλαγίας οδού να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες στον εμβολιασμό.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός καθολικά δεν μπορεί να υπάρξει και αυτό το ξέρει η κυβέρνηση, είναι ενάντιο στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Έτσι εξηγείται γιατί καμία χώρα ακόμη και μετά την επίσημη έγκριση των εμβολίων της Pfizer δεν έχει επιβάλλει καθολικά υποχρεωτικό εμβολιασμό.

8)Η Ελλάδα με τα λανθασμένα πειράματα, χώρισε την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει τοξίνη μεταξύ των πολιτών.
Υπάρχουν σχεδόν 3,5 εκατ. έλληνες και ελληνίδες που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Κάθε πολίτης πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίσει εάν θα εμβολιαστεί ή δεν θα εμβολιαστεί και όποια απόφαση λάβει θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή από όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->