Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο στρατός στη μάχη για τα καύσιμα - Δεν βλέπει κρίση λόγω Brexit η κυβέρνηση

Βρετανία: Ο στρατός στη μάχη για τα καύσιμα - Δεν βλέπει κρίση λόγω Brexit η κυβέρνηση
Βρετανοί υπουργοί έχουν επανειλημμένως διαψεύσει ότι η κρίση με τα καύσιμα συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Brexit
Σχετικά Άρθρα
Τον στρατό ρίχνει στη μάχη της κρίσης καυσίμων η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να αρνείται ότι τα προβλήματα στον εφοδιασμό οφείλονται στο Brexit και κάνει λόγο για «παγκόσμιο πρόβλημα».
Όπως μεταδίδει το Reuters, Βρετανοί στρατιώτες με στολές μάχης έφθασαν σήμερα σε διυλιστήριο της BP μετά την εντολή της κυβέρνησης στον στρατό να βοηθήσει στην παράδοση καυσίμων ώστε να ξεπεραστεί μια τεράστια έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα.

Οι βρετανικές εφοδιαστικές αλυσίδες για οτιδήποτε από χοιρινό, πουλερικά και βενζίνη έως φάρμακα και γάλα, έχουν δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις φθάνοντας σε οριακό σημείο εξαιτίας των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στον απόηχο των κρίσεων του Brexit και της COVID.
Την περασμένη εβδομάδα οι αγορές πανικού καυσίμων εν μέσω της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων προκάλεσαν χαοτικές σκηνές σε μεγάλες πόλεις με ουρές αυτοκινήτων να σχηματίζονται, με συμπλοκές στις αντλίες και οδηγούς να αποθηκεύουν καύσιμα σε πλαστικές φιάλες νερού.
"Ως ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας ζητήσαμε τις υπηρεσίες περισσότερων οδηγών. Η κατάσταση βελτιώνεται εδώ και μια εβδομάδα καθημερινά... γίνεται καλύτερη και καθώς η ζήτηση μειώνεται σε περισσότερο κανονικά επίπεδα αναμένεται ότι θα λυθεί το πρόβλημα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak, στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Κρίση; Ποια κρίση;

Βρετανοί υπουργοί έχουν επανειλημμένως διαψεύσει ότι η κρίση με τα καύσιμα συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Brexit και έχουν χαρακτηρίσει παγκόσμιο πρόβλημα την έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων παρότι άλλες ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες δεν έχουν συναντήσει ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια καυσίμων.
"Οι οδηγοί βαρέων οχημάτων δεν είναι ζήτημα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πανευρωπαϊκό και πέραν της Ευρώπης.
Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε κάποιες από αυτές τις προκλήσεις, εκεί όπου μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά", σημείωσε ο Sunak.
Σύμφωνα με το Reuters, δεκάδες πρατήρια καυσίμων στο Λονδίνο παραμένουν κλειστά.
Όπως αναφέρει η Ένωση Πρατηρίων Καυσίμων, περίπου το 22% των πρατηρίων στο Λονδίνο και νοτιοανατολικά, παραμένουν χωρίς καύσιμα.
Εν μέσω της κρίσης με τα καύσιμα οι κτηνοτρόφοι έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι μια έλλειψη εκδοροσφαγέων και άλλων εργαζομένων σε σφαγεία μπορεί να υποχρεώσει στη μαζική θανάτωση έως 150.000 χοίρων.

Καθυστερήσεις και στα φαρμακεία

Τα βρετανικά φαρμακεία είπαν σήμερα πως παρατηρούν καθυστερήσεις στη διανομή φαρμάκων σε ορισμένες περιοχές και κάλεσαν την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι υπάρχει ένα στιβαρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποτραπούν μεγαλύτερα προβλήματα στον εφοδιασμό με φάρμακα.
"Οι φαρμακοποιοί και οι ομάδες τους εργάζονται πολύ σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους στη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης", δήλωσε στο Reuters η Leyla Hanbeck, διευθύνουσα σύμβουλος της Association of Independent Multiple Pharmacies (AIMp).
"Ενώ η κατάσταση με την κρίση των καυσίμων έχει αρχίσει να βελτιώνεται, έχουμε επίγνωση ότι ορισμένες γεωγραφικές περιοχές εξακολουθούν να επηρεάζονται από καθυστερήσεις στις διανομές φαρμάκων", δήλωσε η Χάνμπεκ.
Η Hanbeck είπε πως η κρίση επιδρά σημαντικά στον φόρτο εργασίας και στην πίεση που υφίστανται οι φαρμακοποιοί.
"Παρακολουθούμε την κατάσταση με τους οδηγούς φορτηγών διανομής και την κρίση των καυσίμων από κοντά και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και ζητάμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν στιβαρά σχέδια έκτακτης ανάγκης και στρατηγική προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η προμήθεια φαρμάκων δεν θα επηρεαστεί και πως μπορούμε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους ασθενείς μας", είπε η Hanbeck.
Η AIMp εκπροσωπεί επιχειρήσεις φαρμακείων στην κοινότητα με πολλά παραρτήματα. Τα μέλη της εκπροσωπούν έναν σημαντικό αριθμό φαρμακείων σε όλη τη Βρετανία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης