Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι - Η κατάθεση του ψυχίατρου της Ιωάννας: Δεν έχω ξανασυναντήσει άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι - Η κατάθεση του ψυχίατρου της Ιωάννας: Δεν έχω ξανασυναντήσει άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

Η Ιωάννα ρωτά εάν κινδυνεύει μετά την αποφυλάκιση τις κατηγορούμενης

Σχετικά Άρθρα
Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του ψυχίατρου της Ιωάννας Παλιοσπύρου στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε τον Μάιο του 2020.
«Έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο» ανέφερε Κοντοάγγελος Κωνσταντίνος, εξηγώντας ταυτόχρονα πως ο βασικός αγώνας είναι να εξαφανιστεί η σκέψη της αυτοκτονίας.
«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή» εξήγησε ο μάρτυρας.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δεν θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι έχει μόνο πάρα τη μάνα και τις φίλες της. Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά τραυματική διαταραχή. Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση τροχαίο κλπ βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα -μετά από τόσο καιρό- βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε» είπε.
Με την φαρμακευτική αγωγή κατάφερε να αντέξει τα χειρουργεία η Ιωαννα Παλιοσπύρου, η οποία όπως περιέγραψε ο ψυχίατρος νιώθει φόβο. «Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω.
Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης