Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρήκε καλό κλίμα και το εκμεταλλεύτηκε – Δυνατή κίνηση με διάχυση της ανόδου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρήκε καλό κλίμα και το εκμεταλλεύτηκε – Δυνατή κίνηση με διάχυση της ανόδου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έδωσε την κίνηση που έδειχνε από χθες πως ήθελε να δώσει, αλλά δεν την άφηναν οι αγορές του εξωτερικού. Σήμερα, που το κλίμα ήταν καλύτερο και κάπως οι ανησυχίες για το ενεργειακό κόστος μετριάστηκαν, οι αγορές κινήθηκαν με καλή άνοδο. Και εμείς είχαμε μία καλή συνεδρίαση, με μέτριες συναλλαγές, αλλά πλέον συνηθίσαμε και καλή διάχυση.

Δεν είχαμε μετοχές που υστέρησαν. Η άνοδος πήγε στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Ειδικά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είχαμε 23 ανοδικές και 2 αμετάβλητες. Ξεχώρισαν Viohalco, ΕΥΔΑΠ και Εθνική με κέρδη άνω του 4% και ο πιεσμένος ΑΔΜΗΕ με άνοδο άνω του 3%.

Αν έχουμε συνέχεια και αύριο μπορούμε να πλησιάσουμε ξανά τις 900 μονάδες και να έχουμε μία καλή εβδομάδα και ένα ωραίο ξεκίνημα για τον Οκτώβρη. Διαγραμματικά δεν αλλάζει κάτι πλην της μείωσης της ανησυχίας για καθοδική διάσπαση της συσσώρευσης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ωραία κίνηση από την Εθνική και πήγε πάνω από τα 2,50 ευρώ, σπάει τεχνικά σημεία η Πειραιώς και ενεργοποιεί τους traders και ήπια άνοδο είχε η Eurobank και με πολλά πακέτα. Πολλά συμβόλαια, όπως και χθες επί της Alpha Bank στα 1,14 ευρώ. Είχε και η Εθνική κάμποσα στα 2,53 ευρώ. Η μετοχή της ΑΛΦΑ είχε τη χειρότερη συμπεριφορά έναντι των άλλων συστημικών. Έκλεισε με μικρή άνοδο και μεγάλο όγκο ανεκτέλεστων τεμαχίων στους πωλητές.

ΕΥΔΑΠ: Δυνατή μάχη σήμερα για την υπέρβαση του εκθετικού κινητού μέσου των 200 ημερών. Έκλεισε οριακά υψηλότερα. Στα 7,74 ευρώ και στο +4,31% με όγκο 77 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 824 εκατ. ευρώ.

MOTOR OIL: Έπιασε τον πρώτο στόχο και τώρα πρέπει να πάει για τον δεύτερο και τα 15 ευρώ. Με βάση βέβαια τα όσα συμβαίνουν στο υπόλοιπο ταμπλό τα 16 ευρώ θα έπρεπε να τα είχε δει, αλλά τι να πούμε… Ας πάει βήμα-βήμα. Στα 14,30 ευρώ και στο +2,88%.

ΕΧΑΕ: Να έχει πέσει τόσο η μετοχή και για να πάει στο +2,54% έπρεπε να κάνει 317 χιλ. τεμάχια. Προφανώς και ο μεγάλος πωλητής που υπήρχε πριν στη μετοχή εξακολουθεί να δίνει… Στα 3,63 ευρώ με την αποτίμηση στα 219 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ενώ πήγε ενδοσυνεδριακά στα 7,11 ευρώ έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τέλειωσαν πριν λίγες μέρες οι θεσμικοί και αμέσως ανέπνευσε. Στα 7,30 ευρώ και στο +2,53% με όγκο 27 χιλ. τεμάχια.

ΣΙΔΜΑ: Απέκτησε μεταβλητότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις και είναι λογικό, γιατί από τη μία είναι πραγματικά τεράστιο το ράλι και κάποιοι παίρνουν τα κέρδη τους και από την άλλη έφτασε σε δυνατή αντίσταση. Επίσης η άνοδος της τιμής σε υψηλά 13 ετών απεγκλωβίζει κόσμο που μπορεί να είναι στη μετοχή από το 2008! Στα 3,02 ευρώ και στο -4,43%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Το κοιτάμε και εμείς. Ναι, ενώ η ΣΙΔΜΑ βγήκε από την επιτήρηση λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, εδώ δεν έχουμε ακόμα απόφαση. Όμως ίσως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, για να πούμε πως πέρασε ο αντίστοιχος χρόνος.

ΜΕΤΑΛΛΑ (απάντηση): Αν διορθώσουν οι τιμές των μετάλλων θα υποχωρήσει και η κερδοφορία των εταιρειών. Σε πολλές και κυρίως στις μικρές δεν έχουμε επαναλαμβανόμενο EBITDA ή προσαρμοσμένο αν προτιμάτε, δηλαδή πόσο είναι το κέρδος χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων. Η στήλη σε αυτές τις εισηγμένες, όπως έχουμε ξαναγράψει, βάζει ένα discount και εστιάζει περισσότερο στις λειτουργικές ταμειακές ροές. Δε χωράει αμφιβολία πως το εξάμηνο ήταν εξαιρετικό και δικαιολογεί την κίνηση που έχει γίνει και ίσως και ακόμα μεγαλύτερη. Συνέχισε ανοδικά σήμερα η Τζιρακιάν, αμετάβλητη έκλεισε η Έλαστρον, όπου είδαμε και σχετική ανακοίνωση για μικροπωλήσεις από insider και με μικρή άνοδο έκλεισε η Κορδέλλου.

REVOIL: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο έκλεισε με άνοδο σχεδόν 5%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης