Τελευταία Νέα
Speculator

Τζιρακιάν: Εφαρμογή του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση υπό αίρεση!!! - Τι αναφέρει η εισηγμένη

Τζιρακιάν: Εφαρμογή του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση υπό αίρεση!!! - Τι αναφέρει η εισηγμένη
Μπορεί ο νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση να έχει ψηφιστεί από το 2020 αλλά κάποιοι δεν βιάζονται να τον εφαρμόσουν
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί ο νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση να έχει ψηφιστεί από το 2020 και να έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2021 αλλά κάποιοι δεν βιάζονται να τον εφαρμόσουν.
Μπορεί να έχει στείλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οδηγίες και να έχει εκδώσει εγκυκλίους αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Για παράδειγμα στην Τζιρακιάν οι οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου που δημοσιεύτηκαν την τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας αναφέρεται πως ότι «Η Εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο ορισμού διακριτής θέσης Υπευθύνου διαχείρισης και παρακολούθησης κινδύνων προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι υφιστάμενες δικλείδες ασφαλείας όπου μέχρι σήμερα παρακολουθούνται από τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας σε συνεργασία με την Οικονομική Διεύθυνση και άλλες διευθύνσεις της Εταιρείας.
Εκτιμάται ότι έως τα τέλη του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Περαιτέρω η Εταιρεία είναι σε φάση ελέγχου όλων των ενεργειών εφαρμογής του Ν.4706/2020 καθώς και των διευκρινιστικών εγκυκλίων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μέσω της υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, της Νομικής Υπηρεσίας καθώς και συμβούλων της διοίκησης προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθή εφαρμογή και να προσδιοριστούν τυχόν διορθωτικές ενέργειες έως τα τέλη του τρέχοντος έτους».
Είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον μια εισηγμένη εταιρία να ισχυρίζεται ότι ελέγχει αν εφαρμόζει ορθά την νομοθεσία για την εταιρική διακυβέρνηση.
Άραγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει δώσει κάποια προθεσμία συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του χρόνου παρά το γεγονός ότι ο νόμος ισχύει και πρέπει να εφαρμόζεται από τον Ιούλιο;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης