Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Δεν θα γίνουν ανεκτές μονοπωλιακές καταστάσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Δεν θα γίνουν ανεκτές μονοπωλιακές καταστάσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες

Ομιλία του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Yi Gang στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών

Σχετικά Άρθρα

 Η Κίνα θα συνεχίσει να θέτει φραγμούς στις μονοπωλιακές πρακτικές των εταιρειών που διαχειρίζονται διαδικτυακές πλατφόρμες και θα ενισχύει την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου των καταναλωτών και την ασφάλεια των δεδομένων, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Yi Gang, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Δεσποζουσα θέση

Η κεντρική τράπεζα θα συνεργαστεί με τις αντιμονοπωλιακές αρχές για να αποτρέψει την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά εκ μέρους των επιχειρήσεων και να αντιμετωπίσει ενεργά τα νέα προβλήματα εξαιτίας της μονοπωλιακής διάρθρωσης συγκεκριμένω αγορών, δήλωσε ο Yi στη συνάντηση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021.

Χρηματοοικονομικές δραστηριότητες

Η Κίνα θα εφαρμόσει κανονισμούς που απαιτούν από τις εταιρείες πλατφόρμας που αναπτύσσουν χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες να ιδρύσουν εταιρείες χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με την ομιλία του Yi που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Η Κίνα έχει εξαπολύσει ρυθμιστική «επίθεση» σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, με αποτέλεσμα τόσο νεοσύστατες εταιρείες όσον και επιχειρήσεις με ιστορία δεκαετίών να λειτουργούν σε ένα νέο, αβέβαιο και ρευστό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης