Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dimon (JP Morgan): To bitcoin είναι «άχρηστο», αλλά δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κάποιον να επενδύσει

Dimon (JP Morgan): To bitcoin είναι «άχρηστο», αλλά δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κάποιον να επενδύσει
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan είναι κατά του bitcoin
Σχετικά Άρθρα

Πολέμιος του bitcoin εμφανίζεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.
«Προσωπικά, πιστεύω ότι το bitcoin είναι άχρηστο» δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Institute of International Finance.
Αλλά «δεν θέλω να γίνω εκπρόσωπος Τύπου, δεν με νοιάζει.
Δεν έχει καμία διαφορά για μένα» υποστήριξε και συμπλήρωσε «οι πελάτες μας είναι ενήλικες. Διαφωνούν. Αυτό είναι που φτιάχνει τις αγορές. Έτσι, εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση και να αγοράσουν bitcoin, δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε, αλλά μπορούμε να τους προσφέρουμε νόμιμη και όσο το δυνατό πιο καθαρή πρόσβαση».
Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2019, η JP Morgan είπε ότι θα κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα που θα ονομάζεται JPM Coin και τον Οκτώβριο του 2020 η εταιρεία δημιούργησε μια νέα μονάδα για projects blockchain.
Από την πλευρά του, όμως, ο Dimon επιμένει να δηλώνει κατά των κρυπτονομισμάτων. Πρόσφατα, μάλιστα, είπε ότι το bitcoin δεν έχει «εγγενή αξία». Και παρ' όλο που πιστεύει ότι το bitcoin θα συνεχίσει να υπάρχει μακροπρόθεσμα, «πάντα πίστευα ότι θα καταστεί θα παράνομο κάπου, όπως συνέβη στην Κίνα, οπότε πιστεύω ότι είναι "άνθρακας ο θησαυρός"».
Παράλληλα, ο Dimon εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι ρυθμιστικές αρχές θα βάλουν τάξη στο χάος».
Πρόσφατα, άλλωστε, η αμερικανική κυβέρνηση εστίασε περισσότερο στη ρύθμιση των αγορών κρυπτονομισμάτων. Την Παρασκευή το Bloomberg ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden εξετάζει ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα οδηγούσε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μελετήσουν και να προσφέρουν συστάσεις για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης