Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η Wall Street ξεπέρασε τον Covid 19 - Δεν το θεωρεί πλέον κίνδυνο, όπως τον πληθωρισμό ή ένα λάθος από Fed/ΕΚΤ

Deutsche Bank: Η Wall Street ξεπέρασε τον Covid 19 - Δεν το θεωρεί πλέον κίνδυνο, όπως τον πληθωρισμό ή ένα λάθος από Fed/ΕΚΤ
Η πλειοψηφία, ή το 63%, των ερωτηθέντων σε έρευνα της Deutsche Bank αναμένει πτώση μεταξύ 5% και 10% πριν από το τέλος του έτους
Ο φόβος για τον Covid 19 τελείωσε επίσημα.
Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έρευνα 600 συμμετεχόντων στην παγκόσμια αγορά που διεξήγαγε η Deutsche Bank, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές δεν είναι πλέον ο Covid.
Αντ 'αυτού, οι τρεις πρώτοι κίνδυνοι είναι
i) ο υψηλότερος πληθωρισμός και αποδόσεις ομολόγων,
ii) το σφάλμα πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και
iii) η ισχυρή ανάπτυξη που δεν υλοποιείται ή είναι πολύ βραχύβια (δηλ. αύξηση του πληθωρισμού και/ή ύφεση).
Οι νέες παραλλαγές του Covid που παρακάμπτουν τα εμβόλια έχουν πέσει από την 1η θέση, την οποία κατείχαν τους προηγούμενους τρεις μήνες, στην 4η θέση τον Οκτώβριο.


Τι έδειξε η έρευνα της Deutsche Bank

Σε ερώτηση για το αν υπάρξει διόρθωση πριν από το τέλος του έτους, μόνο το 29% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε όχι, ενώ η πλειοψηφία, ή το 63%, αναμένει πτώση μεταξύ 5% και 10% πριν από το τέλος του έτους.
Μόλις το 8% αναμένει ότι η μελλοντική πτώση θα είναι μεγαλύτερη από 10%.
Ο πιο πιθανός καταλύτης για την επερχόμενη διόρθωση είναι τα υψηλότερα επιτόκια.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει η επόμενη ερώτηση της έρευνας: ένα τεράστιο 84% των ερωτηθέντων στην έρευνα αναμένουν ότι η επόμενη κίνηση των 25 μ.β. σε απόδοση 10 ετών θα είναι υψηλότερη και μόλις 11% χαμηλότερη.
Στη συνέχεια, σε ερώτηση σχετικά με το σφάλμα πολιτικής για τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες - τη Fed, τη ΕΚΤ, τη BOE - οι ερωτηθέντες το θεωρούν υψηλό.
Οι κίνδυνοι θεωρήθηκαν υψηλοί παντού, αλλά η Fed/η ΕΚΤ θεωρήθηκε πιο πιθανό να διατηρήσουν την πολιτική του πιο χαλαρή σε σχέση με την Τράπεζα της Αγγλίας.


Το ζήτημα του πληθωρισμού

Η επόμενη ερώτηση της Deutsche Bank, σχετικά με τον «στασιμοπληθωρισμό», υπάρχει μια αρκετά ισχυρή πλειοψηφία που θεωρεί ότι ο σταδιακός πληθωρισμός είναι πιθανότερος τους επόμενους 12 μήνες.
Ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια ιστορική διατομή των απαντήσεων δείχνει κάτι ενδιαφέρον: ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ανοδικές, υπήρξε μια μικρή υποχώρηση από τα υψηλά του Μαΐου: τον Οκτώβριο, οι αποπληθωριστικοί κίνδυνοι αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, πιθανώς λόγω των φόβων ανάπτυξης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το εύρημα που δείχνει ότι το 62% εξακολουθεί να λέει ότι ο πληθωρισμός θα είναι «κυρίως παροδικός», ενώ μόνο το 31% λέει κυρίως μόνιμος.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης