Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρωτοφανές – To FDA υπερασπίζεται την Moderna μετά την απόφαση 4 κρατών να διακόψουν τα εμβόλια λόγω μυοκαρδίτιδας

Πρωτοφανές – To FDA υπερασπίζεται την Moderna μετά την απόφαση 4 κρατών να διακόψουν τα εμβόλια λόγω μυοκαρδίτιδας
Από πότε ένας ανεξάρτητος οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ απαντάει σε άλλες χώρες και προμοτάρει μια φαρμακοβιομηχανία δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά.
Σχετικά Άρθρα

Μετά την απόφαση σοκ 4 χωρών της Σουηδίας, Νορβηγίας, Φινλανδίας και Ισλανδίας να διακόψουν τα εμβόλια της Moderna για κάποιες ηλικιακές κατηγορίες… παρενέβη ο αμερικανικός οργανισμός Φαρμάκων υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια της Moderna είναι ασφαλή και τα οφέλη υπερτερούν των δυνητικών παρενεργειών.
Από πότε ένας ανεξάρτητος οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ απαντάει σε άλλες χώρες και προμοτάρει μια φαρμακοβιομηχανία δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά.
Είναι αυτός ο ρόλος του FDA να προμοτάρει μια ιδιωτική φαρμακευτική εταιρία παραγωγής εμβολίων;
Πρωτοφανή και ύποπτα όλα αυτά που διαδραματίζονται…

Τι απάντησε ο FDA στις σκανδιναβικές χώρες

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ απάντησε στις σκανδιναβικές χώρες που περιόρισαν τη χρήση του εμβολίου COVID-19 της Moderna πρόσφατα, λέγοντας ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων.
Αξιωματούχοι υγείας στη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ισλανδία ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου Moderna για νέους, λόγω του κινδύνου παρενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας.

Γιατί διέκοψαν τα εμβόλια της Moderna;

Η Σουηδία δήλωσε ότι θα σταματήσει το εμβόλιο για άτομα κάτω των 30 ετών και η Δανία έκανε το ίδιο για άτομα κάτω των 18 ετών. Η Φινλανδία είπε ότι οι άνδρες κάτω των 30 ετών δεν πρέπει να εμβολίαζονται, ενώ οι Ισλανδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλουν πλήρως τον εμβολιασμό με εμβόλια Moderna τα οποία όπως και της Pfizer είναι mRNA.

«Ο FDA γνωρίζει αυτά τα δεδομένα.
Αυτή τη στιγμή, ο FDA συνεχίζει να διαπιστώνει ότι τα γνωστά και πιθανά οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των γνωστών και δυνητικών κινδύνων για το εμβόλιο της Moderna για τον covid 19», δήλωσε αξιωματούχος του FDA απαντώντας στα σκανδιναβικά κράτη να «αναστείλουν τον εμβολιασμό για ορισμένες ηλικιακές ομάδες»

Τι αναφέρει η Moderna

Η Moderna, εν τω μεταξύ, δήλωσε μετά την απόφαση των 4 κρατών ότι «γνώριζε την πολύ σπάνια εμφάνιση μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τη χορήγηση εμβολίων mRNA κατά του COVID-19»
«Πρόκειται για τυπικά ήπιες περιπτώσεις και τα άτομα τείνουν να αναρρώνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από τυπική θεραπεία και ανάπαυση.
Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας είναι σημαντικά αυξημένος για όσους προσβάλλονται από COVID-19 και ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε», ανέφερε η Moderna

Το εμβόλιο της Moderna είναι ακόμη έκτακτης ανάγκης

Το εμβόλιο της Moderna εξακολουθεί να χορηγείται σύμφωνα με την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Η αίτηση της εταιρείας για πλήρη έγκριση είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.
Στις 10 Οκτωβρίου, η Διεύθυνση Υγείας της Ισλανδίας δήλωσε ότι το εμβόλιο Moderna θα ανασταλεί εντελώς λόγω του κινδύνου καρδιακής φλεγμονής.
«Καθώς η προμήθεια εμβολίου Pfizer είναι επαρκής στην επικράτεια, αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της Moderna στην Ισλανδία..
Η απόφαση ελήφθη λόγω της αυξημένης συχνότητας μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Moderna, καθώς και με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ανέφερε η Ισλανδία.

Και στη Σουηδία, οι αξιωματούχοι «αποφάσισαν να διακόψουν τη χρήση του εμβολίου της Moderna, Spikevax, για όλους όσους γεννήθηκαν το 1991 και μετά, για προληπτικούς λόγους», αναφέρεται σε δήλωση του σουηδικού οργανισμού υγείας.
Η Σουηδία ανέφερε ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος παρενεργειών όπως φλεγμονή του καρδιακού μυός», σημειώνοντας ωστόσο ότι ο κίνδυνος είναι «πολύ μικρός».

Ο Mika Salminen, διευθυντής του φινλανδικού ινστιτούτου υγείας, δήλωσε ότι η Φινλανδία θα δώσει αντίθετα το εμβόλιο της Pfizer σε άνδρες που γεννήθηκαν το 1991 και αργότερα.
Η Φινλανδία προσφέρει εμβόλια σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.
«Μια εποιστημονική μελέτη με την συμμετοχή της Φινλανδίας, Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας διαπίστωσε ότι οι άνδρες κάτω των 30 ετών που εμβολιάστηκαν με εμβόλιο της Moderna Spikevax είχαν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης μυοκαρδίτιδας από άλλους»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης