Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βάλτωσε το χρηματιστήριο - Οι επενδεδυμένοι θεσμικοί περιμένουν… τους νέους επενδυτές που δεν έρχονται

Βάλτωσε το χρηματιστήριο - Οι επενδεδυμένοι θεσμικοί περιμένουν… τους νέους επενδυτές που δεν έρχονται
Για την ώρα δεν υπάρχουν και οι επενδυτές, οπότε οι υφιστάμενοι, θα πρέπει να κάνουν υπομονή για εβδομάδες….περιμένοντας τους επόμενους.
Σχετικά Άρθρα

Γιατί βάλτωσε το ελληνικό χρηματιστήριο;
Επί σχεδόν 7 μήνες το ελληνικό χρηματιστήριο τελεί σε καθεστώς απραξίας, μικρός τζίρος, επενδυτική αδιαφορία μια εικόνα απαξίωσης.
Η εικόνα αυτή απαξίωσης είναι διαμετρικά αντίθετη με την πορεία της πανδημίας που έστω και αργά στην Ελλάδα βελτιώνεται.
To AEΠ αυξάνεται με ρυθμό 7,5% για το 2021 και 16,2% για το β΄ τρίμηνο του 2021.
Τα NPEs των τραπεζών έχουν σημειώσει μεγάλη βελτίωση.
Ενώ υπάρχουν θετικές ειδήσεις και βελτίωση σε πολλά μέτωπα το ελληνικό χρηματιστήριο δεν αντέδρασε αντιθέτως βάλτωσε σαν να μην ενθουσιάστηκε με ότι έχει συμβεί.
Διεθνώς υπάρχει μια ανησυχία για πιθανή διόρθωση στα χρηματιστήρια, ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση προβληματίζουν αλλά και πάλι δεν εξηγούν αυτή την στασιμότητα.
Σίγουρα την δικαιολογούν σε μια ρηχή, αδιάφορη επενδυτικά χρηματιστηριακή αγορά όπως η ελληνική αλλά στην πράξη πρέπει να δούμε κάτι άλλο, να προσεγγίσουμε ένα ζήτημα διαφορετικά…

Οι βασικοί έλληνες και ξένοι επενδυτές είναι ήδη τοποθετημένοι

Πρόσφατα το bankingnews ανέφερε ότι παρατηρούμε το CVC να εμφανίζεται σε πλήθος επενδύσεων και να αποτελεί υποψήφιο μνηστήρα σε πολλά project στην Ελλάδα.
Αυτό από την μια είναι θετικό αλλά από την άλλη αρνητικό, γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχουν και πολλοί ξένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Με τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες και εσχάτως στην ΔΕΗ, το διακύβευμα είναι ότι οι έλληνες επενδυτές είναι ήδη τοποθετημένοι.
Τα ξένα funds επίσης είναι τοποθετημένα στο ελληνικό χρηματιστήριο, δεν υπάρχει άλλο χρήμα να τοποθετηθεί.
Σε μια φυσιολογική αγορά οι ήδη τοποθετημένοι επενδυτές θα περίμεναν ένα μεγάλο καταλύτη για να δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο ανοδικό κύμα ωθώντας νέους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Οι νέοι επενδυτές θα έδιναν νέα ώθηση στις μετοχές των τραπεζών και των επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο και έτσι οι σημερινοί επενδεδυμένοι επενδυτές θα έβρισκαν την ευκαιρία να πουλήσουν και με την ρευστότητα τους, είτε να τοποθετηθούν εκ νέου είτε να περιμένουν κάποια διόρθωση.
Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες του χρηματιστήριου, οι υφιστάμενοι βασικοί επενδυτές, περιμένουν τους επόμενους να δημιουργήσουν ράλι, ώστε οι τωρινοί να βγουν σε υψηλότερες τιμές…
Ελλείψει νέων επενδυτών και ελλείψει ισχυρών καταλυτών το ελληνικό χρηματιστήριο βάλτωσε και οι υφιστάμενοι βασικοί ξένοι και έλληνες επενδυτές… είναι στο περίμενε… ώστε να έρθουν οι επόμενοι ξένοι επενδυτές που θα σηκώσουν υψηλότερα το ελληνικό χρηματιστήριο.
Για την ώρα δεν υπάρχουν και οι επενδυτές, οπότε οι υφιστάμενοι, θα πρέπει να κάνουν υπομονή για εβδομάδες….περιμένοντας τους επόμενους.
Ένας από τους λόγους που το ελληνικό χρηματιστήριο είναι στα αζήτητα είναι και αυτός…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης