Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Roubini βλέπει μακρά περίοδο ήπιου στασιμοπληθωρισμού στις ΗΠΑ - Το δίλημμα της Fed

O Roubini βλέπει μακρά περίοδο ήπιου στασιμοπληθωρισμού στις ΗΠΑ - Το  δίλημμα της Fed
Πάνω από 3% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ. Πολύ πιθανή η άνοδος του αργού πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι τους ερχόμενους μήνες
Η αμερικανική οικονομία θα έρθει αντιμέτωπη με μια περίοδο ήπιου στασιμοπληθωρισμού, η οποία θα θέσει μεγάλα διλήμματα στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, προέβλεψε ο Nouriel Roubini.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο κ. Ρουμπινί υποστήριξε ότι υπάρχουν σημαντικές διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες στις αγορές υλικών και ενέργειας, οι οποίες θα οδηγήσουν υψηλότερα τις τιμές και θα περιορίσουν την παραγωγή.
Ο «Dr. Doom» προβλέπει ότι η περίοδος του ήπιου στασιμοπληθωρισμού θα «διαρκέσει αρκετά τρίμηνα».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 2022 ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα κινηθεί πάνω από το 3%.
Ο κ. Roubini προειδοποίησε ότι οι υψηλότερες τιμές και η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα φέρουν τους φορείς άσκησης πολιτικής σε δύσκολη θέση.
«Αν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη, θα πρέπει να μην προχωρήσουν σε αύξηση επιτοκίων.
Αλλά αν ενδιαφέρονται για τον πληθωρισμό, θα πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο σύντομα σε σύσφιξη» σημείωσε.
«Μετατρέπεται σε ένα πολύ δύσκολο δίλημμα για τις κεντρικές τράπεζες» σημείωσε.
Όσον αφορά τις αγορές, ο κ. Roubini επισήμανε ότι οι μετοχές και τα ομόλογα κινούνται συχνά προς την ίδια κατεύθυνση όταν υπάρχει άνοδος του πληθωρισμού, το οποίο σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορεί να χάσουν χρήματα και στις δύο αγορές ταυτόχρονα.
Για τον περιορισμό του ρίσκου, συνέστησε να μετακινηθούν οι επενδυτές στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα και σε εμπορεύματα όπως το αργό και ο χρυσός.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχει σημαντικό ρίσκο το αργό να σκαρφαλώσει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης