Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΒοJ: Οι προδιαγραφές του «ψηφιακού» γιεν – Το σκεπτικό του σχεδιασμού του από την κεντρική τράπεζα

ΒοJ: Οι προδιαγραφές του «ψηφιακού» γιεν – Το σκεπτικό του σχεδιασμού του από την κεντρική τράπεζα
Οι ιδιώτες θα μπορούσαν να αναπτύξουν υπηρεσίες που επιτρέπουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν τόσο CBDC όσο και ιδιωτικά μέσα πληρωμής με ένα μόνο πορτοφόλι
Σχετικά Άρθρα

Οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα εκδώσει η Τράπεζα της Ιαπωνίας (ΒΟJ) θα πρέπει να έχει έναν απλό σχεδιασμό, ένα minimal design, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ιδιωτικές εταιρείες για την ανάπτυξη χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πληρωμών για τους πελάτες τους, δήλωσε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ανώτερος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Εάν οι κεντρικές τράπεζες αποφασίσουν να εκδώσουν ψηφιακά νομίσματα, αυτά θα πρέπει να συνυπάρχουν με τις υπηρεσίες πληρωμών του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της BOJ, Shinichi Uchida.

Η χρήση από τον ιδιωτικό τομέα

«Για να επιτευχθεί η συνύπαρξη αυτή, είναι επιθυμητό ένα σχετικά απλό σχέδιο ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) για να το χρησιμοποιήσει ο ιδιωτικός τομέας ως συστατικό» για την ανάπτυξη διαφόρων υπηρεσιών, είπε σε ομιλία του.
Για παράδειγμα, οι ιδιώτες θα μπορούσαν να αναπτύξουν υπηρεσίες που επιτρέπουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν τόσο CBDC όσο και ιδιωτικά μέσα πληρωμής με ένα μόνο πορτοφόλι, πρόσθεσε ο Uchida.

Συστήματα πληρωμών

Οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων για τον εκσυγχρονισμό των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και την επιτάχυνση των εγχώριων και διεθνών πληρωμών.
Η BOJ δήλωσε ότι προς το παρόν δεν έχει σχέδιο έκδοσης CBDC.
Ξεκίνησε όμως την πρώτη φάση πειραμάτων στο CBDC φέτος και δημιούργησε ένα τακτικό πάνελ για την ανταλλαγή απόψεων με τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να διασφαλιστεί ότι οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα εκδώσει δεν θα εμποδίζει την καινοτομία εκ μέρους του ιδιωτικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης