Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτόπουλος: Αυτοκτονικό να γίνουν μεγάλες παρελάσεις με κόσμο ειδικά στη βόρεια Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: Αυτοκτονικό να γίνουν μεγάλες παρελάσεις με κόσμο ειδικά στη βόρεια Ελλάδα
Η πανδημία δεν τελείωσε, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο με τη γρίπη είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως θα είναι αυτοκτονικό να γίνουν μεγάλες παρελάσεις με κόσμο ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα διατύπωσε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
«Ό, τι αποτελεί συγχρωτισμό πρέπει να αποφευχθεί.
Να γιορτάσουμε και τις θρησκευτικές και τις εθνικές γιορτές χωρίς συγχρωτισμό.
Μεγάλες παρελάσεις με κόσμο, είναι σχεδόν αυτοκτονικό, ειδικότερα στην βόρειο Ελλάδα.
Πρέπει οι συγχρωτισμοί να αποφευχθούν με μια ωριμότητα, με μια κατανόηση των πραγμάτων που διακυβεύονται, γιατί ειδικά το σύστημα υγείας είναι στα όριά του στην βόρεια Ελλάδα, θα πιεστεί και άλλο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Δεν τελειώσαμε

«Είναι προφανές ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε και ότι η πανδημία δεν τελείωσε, το μήνυμα είναι αυτό.
Και είναι λυπηρό που το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί κάποια μηνύματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, παραδείγματος χάρη, όλα χωρίς όρια στην διασκέδαση, στην εστίαση και δεν είναι σωστό το μήνυμα αυτό.
Η πανδημία δεν αστειεύεται και τώρα που έρχεται ο χειμώνας, όλες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αυξάνονται, αναμένεται λοιπόν σε συνδυασμό και με την γρίπη να δυσκολέψουν τα πράγματα περισσότερο», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ασφαλές όπλο τα εμβόλια

Σε σχέση με τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ε.Ε., υπογράμμισε ότι όλα παρέχουν προστασία πάνω από 90%, γεγονός που τα καθιστά ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και ασφαλές όπλο, πράγμα που σπάνια συμβαίνει με εμβόλια για άλλες ασθένειες.
«Τα Mrna εμβόλια είναι μια τομή στην τεχνολογία και αντί να δούμε το σύνολο των πραγμάτων, εστιάζουμε στο ότι είναι νέα τεχνολογία και άρα εξ ορισμού ύποπτη, το οποίο είναι λάθος μεγάλο» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.
Αναφορικά με το αν επιδέχεται βελτίωση το ποσοστό εμβολιασμών στην χώρα μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως παρατηρείται μια διάχυτη στάση ότι η ενημέρωση εξαντλήθηκε, κάτι που είναι λάθος.
«Η ουσιαστική ενημέρωση γίνεται μέσα από τοπικά δίκτυα, από τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε άμεσα στον περίγυρό μας, τον γιατρό, που δυστυχώς στην χώρα μας το σύστημά μας δεν τους παρέχει, από ένα καλά δομημένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Η Πορτογαλία στης οποίας τα υψηλά ποσοστά αναφερόμαστε, φερ’ ειπείν έχει ένα τέτοιο σύστημα» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Κοινωνικό φαινόμενο

Τόνισε μάλιστα ότι όταν το 30% - 50% είναι ανεμβολίαστοι, αυτό αποτελεί «κοινωνικό φαινόμενο, δεν είναι ανευθυνότητα, ούτε εγωισμός».
«Άσε που αν αποκαλείς κάποιον ανεύθυνο και εγωιστή δεν φτιάχνεις γέφυρες πειθούς.
Από αμφιβάλλοντα και διστακτικό, τον κάνεις αρνητή.
Και αυτό το σενάριο παίζεται στην χώρα μας και στα ΜΜΕ πολλούς μήνες τώρα.
Υπάρχει ακόμα καιρός, αρκεί να επιστρατευτούν οι τρόποι που η δημόσια υγεία γενικώς αντιμετωπίζει τα πράγματα.
Όχι με τις κατηγορίες, αλλά με την προσπάθεια προσέγγισης του κόσμου μέσα από δίκτυα ανθρώπων που τους έχουν εμπιστοσύνη και είναι κοντά τους» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης