Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο τουρισμός ανέκαμψε αλλά τα ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί δεν έχουν αγοραστές

Ο τουρισμός ανέκαμψε αλλά τα ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί δεν έχουν αγοραστές

Δεκάδες πλειστηριασμοί το επόμενο διάστημα με τιμή πρώτης προσφοράς έως 9 εκατ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα
Μόλις ένα στα επτά ξενοδοχεία που βγήκαν στο «σφυρί» τις προηγούμενες μέρες βρήκαν αγοραστή, ενώ το επόμενο διάστημα βγαίνουν σε πλειστηριασμό δεκάδες ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Μόνο ένα ξενοδοχείο στο Δήμο Λουτρακίου το οποίο βγήκε στον πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 1,1 εκατ. ευρώ βρήκε αγοραστή και οι υπόλοιποι έξι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών.
Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τα ξενοδοχεία αυτά ξεκίνησαν από τις 250 χιλ. ευρώ και έφταναν τα 1,5 εκατ. ευρώ για την περίπτωση ξενοδοχείου στο Βόλο.

Η πρώτη εικόνα δείχνει πως παρά την ανάκαμψη του τουρισμού και τις θετικές προσδοκίες για την επόμενη χρονιά οι επενδυτές δεν είναι πρόθυμοι να βάλουν χρήματα σε ξενοδοχεία.
Από την άλλη αρκετά από αυτά που βγήκαν προς πώληση ήταν σε περιοχές που δεν είναι και τόσο τουριστικές (Δήμος Διδυμοτείχου, Ήλιδας, Κιλκίς κ.α.) αν και υπήρχαν πλειστηριασμοί και για ξενοδοχεία τουριστικών περιοχών όπως στο νησί της Κέρκυρας.

Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα καθώς βγαίνουν προς πώληση δεκάδες ξενοδοχεία με τιμή πρώτης προσφοράς ακόμα και στα 9 εκατ. ευρώ.
Αφορά ξενοδοχειακή μονάδα στην Ιεράπετρα Κρήτης, 5 αστέρων (Sunshine Creta beach 217 δωματίων).
Στην Ιεράπετρα επίσης βγαίνει προς 3,2 εκατ. ευρώ σε πλειστηριασμό το τετράστερο Sunshine Crete Village, 107 δωματίων.
Στην Σκιάθο βγαίνουν σε πλειστηριασμό ξενοδοχειακή μονάδα 159 δωματίων προς 7,6 εκατ. ευρώ αλλά και 17 bungalows με 840 χιλ. ευρώ.
Στη Σητεία ξενοδοχείο βγαίνει προς πώληση στα 6,1 εκατ. ευρώ, στο Κεφαλάρι (Grand Chalet) προς 5,28 εκατ. ευρώ, στην Κέρκυρα ξενοδοχείο 84 δωματίων (Corfu Senses Hotel), τριών αστέρων προς 3,92 εκατ. ευρώ, στον Δήμο Λειψών ξενοδοχείο προς 3 εκατ. ευρώ, στο Δήμο Αγίου Νικολάου ξενοδοχείο προς 2,27 εκατ. ευρώ, στο Δήμο Ξυλοκάστρου ξενοδοχείο προς 2,16 εκατ. ευρώ, στην Πάτρα ξενοδοχείο προς 2 εκατ. ευρώ, και με ίδια περίπου τιμή ξενοδοχείο στον Δήμο Αποκορώνου στην Κρήτη.

Στο Ξυλόκαστρο βγαίνει προς πώληση και δεύτερη μονάδα προς 1,8 εκατ. ευρώ, στο Δήμο Χαλκηδόνος στην Κεντρική Μακεδονία, ξενοδοχείο προς 1,8 εκατ. ευρώ, και με ίδια τιμή ξενοδοχείο στα Γρεβενά.
Στη Λευκάδα πλειστηριάζεται ξενοδοχείο προς 1,71 εκατ. ευρώ, στην Ξάνθη προς 1,63 εκατ. ευρώ, στην Κέρκυρα προς 1,4 εκατ. ευρώ, στη Σκιάθο προς 1,3 εκατ. ευρώ, στα Ιωάννινα προς 1,1 εκατ. ευρώ, στην Έδεσσα προς 1,02 εκατ. ευρώ, στο Ναύπλιο προς 1 εκατ. ευρώ, στην Κατερίνη προς 1 εκατ. ευρώ, στη Ζάκυνθο προς 955 χιλ. ευρώ, στα Χανιά προς 904 χιλ. ευρώ και στην Αθήνα προς 880 χιλ. ευρώ.
Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν η καλύτερη των εκτιμήσεων πορεία του τουρισμού το καλοκαίρι που πέρασε θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον των επενδυτών για ξενοδοχειακές μονάδες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης