Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Με πλαστά πιστοποιητικά το 80% όσων νόσησαν βαριά από covid και δήλωναν εμβολιασμένοι

Ρωσία: Με πλαστά πιστοποιητικά το 80% όσων νόσησαν βαριά από covid και δήλωναν εμβολιασμένοι
Το 80% των πολιτών που νόσησαν βαριά από την Covid-19 και έλεγαν ότι είχαν εμβολιασθεί, είχαν αγοράσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Σχετικά Άρθρα

Περίπου του 80% των πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V, αλλά έχουν νοσήσει βαριά από τον κορωνοϊό, έχουν αγοράσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Gamaleya της Μόσχας, Alexander Ginsburg, προσθέτοντας ότι πρόκειται για πλαστά πιστοποιητικά.
Ο Ginsburg, διευκρίνισε ότι το να ελεγχθεί αν κάποιος έχει εμβολιασθεί ή όχι, μπορεί να γίνει, αν δει τις σημάνσεις του σκευάσματος, οι οποίες καταχωρούνται αν κάποιος έχει εμβολιασθεί.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι σημάνσεις αυτές δεν υπάρχουν στο 80% των ατόμων αυτών που εμφανίζονται ως εμβολιασθέντες».

«Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους»

Ο Ρώσος επιστήμονας, αναφερόμενος στην πρακτικής της αγοράς πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, είπε ότι αποτελεί μέρος μόνο όσων στην πραγματικότητα συμβαίνουν.
«Οι άνθρωποί ξοδεύουν χρήματα, και με τα δικά τους αυτά χρήματα στην συνέχεια νοσούν και πεθαίνουν. Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Προφανώς με τον τρόπο αυτό αλλάζει η ψυχολογία τους.
Νομίζουν ότι έχουν πράγματι εμβολιασθεί και παύουν να τηρούν τα όποια μέτρα προστασίας.
Ο κίνδυνος να νοσήσουν αυξάνεται αισθητά, με αποτέλεσμα να αλλάζει η συμπεριφορά τους, αλλά εκτός των άλλων εκθέτουν σε θανατηφόρο απειλή και τους υπόλοιπους», ανέφερε.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο 37.930 νέα κρούσματα covid-19, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.
Η ομάδα διαχείρισης της πανδημίας ανακοίνωσε επίσης 1.069 θανάτους από covid-19, έξι λιγότερους από το ρεκόρ του Σαββάτου (1.075).
Αντιμέτωπες με την έξαρση της νόσου και μπροστά στη διστακτικότητα των Ρώσων να ανοσοποιηθούν κατά της covid-19, οι ρωσικές αρχές υιοθετούν από αυτή την εβδομάδα πιο αυστηρά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κήρυξε την εβδομάδα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου αργία.
Παράλληλα από αυτή την Πέμπτη στη Μόσχα τίθενται σε ισχύ τα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2020, με το κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων.

www.bankingnews.gr





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης