Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξεκινά την προσεχή εβδομάδα το book building για την αύξηση της ΔΕΗ - Με 50 εκατ. τουλάχιστον το Υπερταμείο

tags :
Ξεκινά την προσεχή εβδομάδα το book building για την αύξηση της ΔΕΗ - Με 50 εκατ. τουλάχιστον το Υπερταμείο
Σήμερα 29/10 το Δ.Σ. λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις
Ξεκινά την προσεχή εβδομάδα το book builiding για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, που θα προσδιορίσει την τιμή της αύξησης.
Η τιμή φαίνεται ότι δύσκολα θα είναι κάτω από τα 9 ευρώ, αν και το range αναμένεται να κινηθεί σε πρώτη φάση μεταξύ 8,7- 9 ευρώ.
Η ζήτηση είναι μεγάλη και η Blackrock, από τους κορυφαίους παγκόσμιους χρηματοοικονομικούς ομίλους αναμένεται να εισέλθει με υπολογίσιμο ποσσοτό στο μετοχικό κεφάλαιο.

Η παρουσία του CVC με 10% μετά την αύξηση θα του επιτρέψει να μπορεί να ζητήσει προτεινόμενο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο, κάτι που θα βοηθήσει την ΔΕΗ να έχει διαφανέστερη εικόνα προς τους διεθνείς επενδυτές.
Σήμερα διαξέγεται το Δ.Σ. της ΔΕΗ για να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις για την διαδικασία της αύξησης. Αναμένεται να δοθούν σημαντικά προνόμια στους ιδιώτες μετόχους, για να συμμετάσχουν στην αύξηση .
Παράλληλα με μια αύξηση που θα ξεπεράσει το 1 δισ εκ των πραγμάτων το Υπερταμείο θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 50 εκατ για να διατηρήσει το ποσοστό του.
Έτσι με 34% +10% ο έλεγχος της ΔΕΗ θα είναι μπετόν για τον ελληνικό δημόσιο. Η αύξηση θα φτάσει μέχρι 1,3 δισ και θα εξασφαλίσει στην ΔΕΗ ένα σύνολο νέων κεφαλαίων 3,4 δισ στο άνω όριο, αν συμπεριλάβει κανείς και τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης