Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι προσφορές για την αύξηση κεφαλαίου - Ρεκόρ υπερκάλυψης από την πρώτη ημέρα

ΔΕΗ: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι προσφορές για την αύξηση κεφαλαίου - Ρεκόρ υπερκάλυψης από την πρώτη ημέρα
Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο προσφορών που άνοιξε σήμερα το πρωί θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ έως τώρα οι προσφορές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, έναντι 1,35 δισ. που είναι ο μέγιστος στόχος που έχει θέσει η επιχείρηση.
Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση από την πρώτη ημέρα υπερκαλύφθηκε κατά περισσότερο από 2 φορές, ενώ το ποσοστό υπερκάλυψης διαμορφώνεται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο αν ληφθεί υπόψη ότι σημαντικό τμήμα των κεφαλαίων είναι ήδη γνωστό ότι θα καλυφθεί από επενδυτές όπως η ΕΕΣΥΠ/ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διατηρήσουν την καταστατική μειοψηφία, η CVC, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, ενώ το ποσό της αύξησης καλύφθηκε ήδη από την πρώτη ώρα.
Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικη τοποθέτηση βασικός επενδυτής είναι το CVC Capital που έχει συμφωνία να αποκτήσει το 10% των μετοχών της ΔΕΗ μετά την αύξηση με ένα ποσό έως 395 εκατ. ευρώ και με μια τιμή διάθεσης έως 9 ευρώ.
Συμμετοχή επίσης θα έχει η EBRD, τo fund Ηelicon (κατείχε το 5,01% πρό της αύξησης κεφαλαίου), η Fidelity, το Οakhill, η Schroders, το Apollo, το Bluecrest, τα Αμοιβαία της Pictet.

Tι πρέπει να καταβάλλουν οι Έλληνες μέτοχοι

Η συνδυασμένη προσφορά των νέων μετοχών της ΔΕΗ ξεκίνησε σήμερα και θα τελειώσει την Πέμπτη 04 Νοεμβρίου.
Το εύρος της τιμής διάθεσης είναι από 8.50 ευρώ έως και 9.00 ευρώ ανά μετοχή.Εφόσον για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ εκδοθούν 130 εκατ. μετοχές με την χαμηλή τιμή 8,5 ευρώ και ένας μέτοχος κατέχει 1000 παλιές μετοχές πρέπει να καταβάλλει 4.760 ευρώ ( 560 νέες μετοχές επί 8,5 ευρώ ) για να διατηρήσει το ίδιο ποσοστό μετοχών (σ.σ. ο αριθμός των νέων μετοχών προκύπτει απο την διαίρεση αριθμού νέων μετοχών προς υφιστάμενες λ.χ 130/ 232 )
Εαν η ΔΕΗ εκδώσει 150 εκατ. μετοχές με την υψηλή τιμή 9 ευρώ, τότε ο εν λόγω μέτοχος με τις 1.000 μετοχές πρέπει να καταβάλει 5.760 ευρώ (640 νέες μετοχές επί 9 ευρώ).
Στην Ελλάδα στην Δημόσια προσφορά, η εγγραφή των μετόχων θα πραγματοποιείται στο ανώτατο σημείο του εύρους τιμών.
Η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα καθορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών της ιδιωτικής τοποθέτησης σε συμφωνία με τους γενικούς συντονιστές της ιδιωτικής τοποθέτησης και θα γνωστοποιηθεί μέσω ξεχωριστής ανακοίνωσης στις 5 Νοεμβρίου 2021 ή περί την ημερομηνία αυτή.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ, οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση τους στις 16 Νοεμβρίου.

Τρία - σημεία κλειδιά για την ΑΜΚ

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, τρία βασικά σημεία κλειδιά προκύπτουν από το ενημερωτικό της αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Πρώτον ότι οι μέτοχοι κατά την Τρίτη 2.11, δηλαδή σήμερα θα έχουν προνομιακή αντιμετώπιση και δικαιούνται προνομιακής κατανομής στις νέες μετοχές, η οποία θα είναι αναλογική του ποσοστού συμμετοχής των Κατά Προτεραιότητα Επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ κατά την Ημερομηνία Καταγραφής.
Κατά δεύτερον η Selath Holdings S.à r.l. ,«ο Cornerstone Επενδυτής», αποτελεί οντότητα που θα χρηματοδοτηθεί από επενδυτικά κεφάλαια ή οχήματα τα οποία συμβουλεύει η CVC Advisers Greece S.M.S.A. είτε θυγατρικές της, συμφώνησε να αποκτήσει, κατά τους όρους της Ιδιωτικής Τοποθέτησης Νέες Μετοχές στην τιμή διάθεσης της Συνδυασμένης Προσφοράς έναντι συνολικών κεφαλαίων που θα επενδύσει τα οποία δεν θα ξεπερνούν το ποσό των € 395,0 εκατ.
Τρίτον η έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου 2021, αν δεν υπάρξει αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης