Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Pfizer υποστηρίζει ότι η πανδημία του covid 19 στις ΗΠΑ θα μπορούσε να τελειώσει σε 3 μήνες… Ιανουάριο 2022

Η Pfizer υποστηρίζει ότι η πανδημία του covid 19 στις ΗΠΑ θα μπορούσε να τελειώσει σε 3 μήνες… Ιανουάριο 2022
Ο Scott Gottlieb πρόσθεσε ότι «έως τις 4 Ιανουαρίου 2022, αυτή η πανδημία μπορεί κάλλιστα να έχει τελειώσει, τουλάχιστον όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ξεπεράσουμε αυτό το κύμα μόλυνσης της Delta. H πανδημία θα μετεξελιχθεί σε ενδημική»
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Scott Gottlieb, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η πανδημία COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να τελειώσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.
«Πιστεύω όμως ότι η ουσία είναι ότι αυτές οι εντολές που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή έως τις 4 Ιανουαρίου 2022 θα οδηγήσουν στο τέλος αυτής της πανδημίας».
Τα μέτρα είναι εμβόλιο ή απαίτηση σε εβδομαδιαία βάση tests για πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Scott Gottlieb πρόσθεσε ότι «έως τις 4 Ιανουαρίου 2022, αυτή η πανδημία μπορεί κάλλιστα να έχει τελειώσει, τουλάχιστον όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ξεπεράσουμε αυτό το κύμα μόλυνσης της Delta.
H πανδημία θα μετεξελιχθεί σε ενδημική».

Επεσήμανε επίσης τις θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου ενός φαρμάκου από την Pfizer, που η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μπορούν να μειώσουν το ποσοστό νοσηλείας από τον COVID-19 κατά 89%.

«Μόλις ξεπεράσουμε αυτό το κύμα μόλυνσης Delta κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών, νομίζω ότι αυτή εμβόλια και φάρμακα και οι άλλες καινοτομίες που είδαμε να βγαίνουν στην αγορά σηματοδοτούν πραγματικά το τέλος της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Gottlieb.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε αυτή την εβδομάδα το πρώτο έθνος που ενέκρινε το θεραπευτικό χάπι για τον COVID-19 του φαρμακευτικού ομίλου Merck.

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο, το molnupiravir, για χρήση σε άτομα με ήπιο έως μέτριο COVID-19 και με τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης μεγαλύτερης ηλικίας και οι καρδιακές παθήσεις.

Θα χορηγείται μετά από θετικό tests για COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή, επικαλούμενη κλινικά δεδομένα.

Οι θεραπείες για την αντιμετώπιση της πανδημίας επικεντρώθηκαν μέχρι στιγμής κυρίως στα εμβόλια, αν και μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού εντελώς.
Άλλες επιλογές, είναι αντιικά φάρμακα όπως ρεμδεσιβίρη, Gileadi και του γενόσημου στεροειδούς της δεξαμεθαζόνης, χορηγούνται γενικά μόνο μετά τη νοσηλεία του ασθενούς.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι, περίπου δώδεκα πολιτείες, εταιρείες και άλλοι οργανισμοί κατέθεσαν αγωγές κατά της εντολής του Προέδρου Biden, σύμφωνα με την οποία όλοι οι εργοδότες έχουν προθεσμία έως τις 4 Ιανουαρίου για να αναθέσουν στους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν ή να υποβληθούν σε εβδομαδιαίες δοκιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης