Κοινωνία

Εκτός ελέγχου η πανδημία με νέα «έκρηξη» κρουσμάτων – Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, πίεση στο ΕΣΥ, 16.243 οι νεκροί

Εκτός ελέγχου η πανδημία με νέα «έκρηξη» κρουσμάτων – Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, πίεση στο ΕΣΥ, 16.243 οι νεκροί
Η κατάσταση είναι εφιαλτική, μια και ολοένα και περισσότερες περιοχές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα «κοκκινίζουν
Σχετικά Άρθρα

(συνεχές upd) Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει το 4ο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα, που καταγράφει από τα χειρότερα στατιστικά της πανδημίας στην Ευρώπη.
Παρά τα όποια αποσπασματικά μέτρα, ο κορωνοϊός επελαύνει με σχεδόν 6.400 κρούσματα ενώ οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν στους 459, προκαλώντας πίεση στο υποστελεχωμένο και αποδυναμωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σταθερά οι νεκροί είναι ημερησίως είναι πάνω από 40.
Ιδιαίτερα κρίση χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, που κατέστησαν εκ νέου το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.
Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία και για τη Θεσσαλία με τον χάρτη της διασποράς να επιβεβαιώνει, πως η Ελλάδα είναι «κατακόκκινη» ως προς το ιικό φορτίο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 12 περιοχές της χώρας είχαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι εφιαλτική, μια και ολοένα και περισσότερες περιοχές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα «κοκκινίζουν», η επιδημία κατεβαίνει νοτιότερα «χτυπώντας» ακόμα και τη δυτική Αττική (έχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη) με τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ να λειτουργούν και πάλι στα όρια τους.
Εξίσου εφιαλτικές είναι οι εκτιμήσεις και για την εξέλιξη της πανδημίας, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για εκατομμύρια μολύνσεις – κυρίως ανάμεσα σε ανεμβολίαστους – το επόμενο τρίμηνο, κάτι που με τη σειρά του συνεπάγεται περισσότερες σοβαρές νοσηλείες και θανάτους.
Για εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα προειδοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος.
Εξάλλου οι ειδικοί θέτουν εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων το lockdown, προκειμένου να ανακοπεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Μόσιαλος: Έσχατη λύση το lockdown

Για το plan b που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα εάν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος απορρίπτοντας σε κάθε περίπτωση νέο lockdown.
Ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης εμβολίου πρώτα για τους ανοσοκατεσταλμένους και μετά για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες αλλά και στην αύξηση των εμβολιασμών πρώτης δόσης που όπως είπε «ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και αυτό είναι ευχάριστο».
Σύμφωνα με τον καθηγητή εάν ο αριθμός των ανεμβολίαστων μειωθεί από 600.000 σε 300.000 και 200.000, δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

Εάν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές»

Στην περίπτωση που οι «κόκκινες γραμμές» ξεπεραστούν, ο καθηγητής πρότεινε αυστηροποίηση των μέτρων, αυστηροποίηση των ποινών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έλεγχος για την εφαρμογή του μέτρου.
Επίσης αναφέρθηκε στην πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.
Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι «δεν πάμε στο lockdown αμέσως» καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή.
«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί αν κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

 

Καπραβέλος: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση μετά τις 20/11 - Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών

«Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προέβλεψε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών, ενώ απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί και σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις εκκλησίες, υπογράμμισε ότι οι πρέπει να επιβάλουν τον έλεγχο και προέβλεψε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών
Τεράστια πίεση στο ΕΣΥ
Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, είναι τεράστια η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.
Όπως είπε, «στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα».
Συμπλήρωσε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ, ενώ στη μονάδα εντατικής θεραπείας που διαθέτει 12 κλίνες, στην οποία είναι διευθυντής, είναι όλοι ανεμβολίαστοι.
«Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%.
Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid», σημείωσε.

Τζανάκης: Το επόμενο διάστημα 8.000 - 9.000 κρούσματα - Με γ΄ δόση γλιτώνουμε έως 2.000 ημερήσιες μολύνσεις

Το επόμενο διάστημα θα καταγραφούν 8.000-9.000 κρούσματα ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επισπευστεί ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση καθώς έτσι θα περιοριστούν κατά 1.000-2.000 τα ημερήσια κρούσματα.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αν είχε εμβολιαστεί το 85%-90% του πληθυσμού οι ημερήσιοι θάνατοι θα ήταν κάτω από 10, ίσως και μηδενικοί κάποιες μέρες, όπως συμβαίνει στην Πορτογαλία.
Ο ίδιος ανέφερε πάντως ότι το τωρινό κύμα της πανδημίας αν και φαντάζει βαρύ, σε επίπεδο θνησιμότητας είναι μειωμένο κατά περίπου 50% σε σχέση με το προηγούμενο, λόγω του εμβολιασμού και εξήγησε πως «ακόμα και οι ελάχιστοι εμβολιασμένοι που θα μπουν στις ΜΕΘ επιζούν κι επανέρχονται κανονικά, ενώ οι ανεμβολίαστοι παίζουν με τις ζωές τους».
Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, στο προηγούμενο κύμα που είχε διάρκεια 121 μέρες, από 1η Φεβρουαρίου έως 31 Μαΐου 2021, ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων ήταν 52 νεκροί και συνολικά 6.318, ενώ σε αυτό το κύμα που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και διαρκεί μέχρι σήμερα, δηλαδή 128 ημέρες, ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων είναι 26 και το σύνολο των θανάτων είναι 3.362.
Κατά τον ίδιο, «η διαφορά έγκειται στην επίδραση του εμβολιασμού».
Όπως είπε, «γλιτώσαμε 3.000 θανάτους μεταξύ των δύο κυμάτων».

Bατόπουλος για lockdown: Ποτέ μη λες ποτέ

«Το ζητούμενο για αυτή την πανδημία είναι να τελειώσει με εμβολιασμό και όχι με νεκρούς», τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκ. Βατόπουλος, ο οποίος σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και από κυβερνητικά στελέχη, επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά «ποτέ μη λες ποτέ».
«Διότι η πανδημία είναι πολλές φορές απρόβλεπτη, κινείται με μεγάλη ταχύτητα και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Προφανώς ισχυρή θέληση όλων μας, και όλοι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, είναι να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε τέτοια μέτρα», αναφέρει ο κ. Βατόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, επισημαίνει ότι υπάρχουν απόψεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και μέσα στην επιτροπή, ότι θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα, κυρίως σε επίπεδο περιορισμού του συνωστισμού. Κάτι που όπως λέει, οι ειδικοί θα το δουν στην πορεία.
«Όσον αφορά τα μέτρα κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι βλέποντας και κάνοντας παρότι είναι λίγο κακόηχη αυτή η έκφραση σαν στρατηγική, αλλά λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που υπάρχει και του απρόβλεπτου που κινείται η επιδημία, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε στρατηγικές αντιμετώπισης που να έχουν ορίζοντα δύο τριών εβδομάδων», εξηγεί.
Ο κ. Βατόπουλος αφήνει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής rapid test σε εμβολιασμένους για να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, αναλόγως πάντα με την εξέλιξη της επιδημίας, ενώ σχετικά με το θέμα της λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού μετά το πέρας του εξαμήνου, αναφέρει τους λόγους που δεν γίνεται αυτό προσωρινά, αλλά το τοποθετεί χρονικά κοντά.
«Το χρονικό διάστημα που υπάρχει ανοσία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί γιατί δεν έχει περάσει επαρκές χρονικό διάστημα, από τον εμβολιασμό. Δεν μπορούμε με ένα εμβόλιο που έχει εφαρμοστεί σχεδόν ένα χρόνο να πούμε ότι κρατάει δύο ή τρία χρόνια. Μπορούμε να πούμε ότι κρατάει το πολύ δέκα μήνες. Θα πρέπει να περάσει επαρκές χρονικό διάστημα, ώστε στην πράξη να φανεί η διάρκεια ανοσίας. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό σε κάποια φάση και όχι πολύ μακριά, όντως να φανεί ότι η διάρκεια προστασίας του εμβολίου είναι ας πούμε έξι μήνες, ή ένας χρόνος ή λίγο πάρα πάνω, και τότε πιθανώς τα πιστοποιητικά θα έχουν ημερομηνία λήξεως. Επίσης στο πλαίσιο έκδοσης πιστοποιητικού είναι πολύ πιθανό πολύ σύντομα να τεκμηριωθεί η ανάγκη χορήγησης και της ενισχυτικής δόσης σε όλους τους εμβολιασθέντες», αναφέρει.

Γκάγκα: Κανείς δεν πρέπει να παραλείψει το εμβόλιο - Χάπια κατά του κορωνοιού πριν από το τέλος του 2021 στην Ελλάδα

«Έχουμε περισσότερα κρούσματα από ποτέ» και «κανείς δεν πρέπει να παραλείψει το εμβόλιο για κανέναν λόγο», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα.
Η κα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εάν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κορωνοϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορωνοιό ή με εγκεφαλικό».
Όπως είπε, «σήμερα όλοι μας ξέρουμε τους τρόπους ατομικής προστασίας, βασικότερος των οποίων είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να τους ακολουθούμε. Αυτός που θέλει να παρακάμψει τα μέτρα, μπορεί. Αν θέλουν, μαζεύονται 20-30 φίλοι σε ένα σπίτι, χωρίς να τηρείται κανέναν μέτρο. Το θέμα είναι ο καθένας να τηρήσει τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Τα νέα μέτρα - Με click away από 6/11 οι αγορές των ανεμβολίαστων χωρίς τεστ

Με 8.000 αστυνομικούς να... ρίχνονται στη «μάχη» της επιτήρησης και των ελέγχων, τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο, 6 του μηνός, και αφορούν αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους πολίτες.
Τα πρόστιμα, μάλιστα, αναμένεται να είναι «τσουχτερά» τόσο για τους πελάτες παραβάτες όσο και για τους καταστηματάρχες.
«Αποκρυσταλλώνοντας» τα νέα μέτρα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά αφορούν κυρίως στην αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test από ένα σε δύο για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και ανοιχτούς χώρους εστίασης μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR test και στην αυστηροποίηση των ελέγχων σχετικά με την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών και την τήρηση των μέτρων.
Πιο αναλυτικά, τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 6/11, είναι:
• Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας. Οι ανεμβοιλίαστοι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως και για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας, μέχρι 8 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει το πρώτο από τα δύο υποχρεωτικά test.
• Η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους
• Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. σούπερ μάρκετ), φαρμακεία ή εκκλησίες
• Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα, εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.
• Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών (εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας, ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.
Επίσης, θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι συγκεκριμένα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα (σ.σ. θα μπαίνουν στη λεγόμενη «μαύρη λίστα»).
Στο ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής 5/11, τα νέα μέτρα «κωδικοποιούνται» ως εξής:
Αφορούν στο διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Συγκεκριμένα:

Ανήλικοι: Για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών η πρόσβαση σε μικτούς & αμιγείς χώρους θα γίνεται με αρνητικό self test
Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Με αρνητικό Rapid test ή PCR πρόσβαση σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα
Ανεμβολίαστοι καταναλωτές: Με αρνητικό Rapid test ή PCR οι αγορές εντός καταστημάτων
Οι αγορές όσων δεν διαθέτουν test θα γίνονται με την λογική click away, δηλαδή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά οι παραγγελίες και θα το παίρνουν από το μαγαζί, χωρίς τα ραντεβού που ίσχυαν στο παρελθόν.
Είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες & τράπεζες: Με αρνητικό Rapid test ή PCR
Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες για τις οποίες ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Ιερά Σύνοδο οι πιστοί να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ πριν την προσέλευση τους στους ιερούς ναούς.
Επίσης, αναμένεται μπαράζ ελέγχων από 8.000 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες.
Θα υπάρχουν ειδικά κλιμάκια σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση.Να σημειωθεί ότι για την πρώτη παράβαση ενός καταστήματος προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.
Λουκέτο από 7-60 ημέρες σε περίπτωση υποτροπής και 300 ευρώ για πελάτες που δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

H εικόνα την πρεμιέρα των νέων μέτρων

Οι περισσότεροι πελάτες στους χώρους εστίασης και τα εμπορικά καταστήματα, που ελέγχθηκαν, διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τα στοιχεία κλιμακίων της ΕΛΑΣ, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως οι ανεμβολίαστοι που χρειάζονται αρνητικό rapid test ή PCR για να εισέλθουν σε καταστήματα και χώρους εστίασης, επέλεξαν να παραμείνουν σπίτι τους , κατά την αυλαία των νέων μέτρων.Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι ενδεχομένως ορισμένοι ανεμβολίαστοι να περιμένουν να «ξεφουσκώσουν» οι έλεγχοι για να κυκλοφορήσουν για καφέ ή για βόλτα στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες.
Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού είναι αυστηροί ενώ βαριά είναι τα πρόστιμα για τα καταστήματα που τα παραβιάζουν.


ΕΟΔΥ: 6.393 κρούσματα Covid και 43 θάνατοι στις 6/11

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο (6/11/2021) 6.393 νέα κρούσματα Covid -19, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 780.621 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 161 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.819 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.243 νεκροί.
Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
1_156.JPG
2_141.JPG

Στους 459 οι διασωληνωμένοι

O αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 459 (59.0% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.
To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 377 (82.14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 82 (17.86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.349 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 344 (ημερήσια μεταβολή -3.37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 328 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
4_80.JPG7_33.JPG3_98.JPG

kabyles_31.JPG

6_46.JPG

Πρώτες Αττική και Θεσσαλονίκη – 12 περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Από τα 6.393 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα, τα 1.481 εντοπίζονται στην Αττική και τα 1.052 στη Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί πως άλλες 12 περιοχές έχουν τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν νέα κρούσματα:

489 στη Λάρισα
181 στη Μαγνησία
159 στις Σέρρες
158 στην Αχαΐα
147 στα Τρίκαλα
141 στην Πέλλα
130 στη Φθιώτιδα
123 στην Έβρο
121 στην Ημαθία
120 Ιωάννινα
164 Κοζάνη
103 στη Δράμα

Τα κρούσματα στην Αττική, κατανέμονται ως εξής:

Ανατολική Αττική 172
Βόρειος τομέας Αθηνών 210
Δυτική Αττική 61
Δυτικός τομέας Αθηνών 222
Κεντρικός τομέας Αθηνών 430
Περιφερειακή Ενότητα Νήσων 21
Νότιος τομέας Αθηνών 189
Πειραιάς 176

Τα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα:


5_54.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης