Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα 7 αναπάντητα ερωτήματα που τρέμει η παρέα που διοικεί τον Ελλάκτωρ - Είχαν υποσχεθεί σε μέλος του ΔΣ 500.000 ευρώ από αλλού....

Τα 7 αναπάντητα ερωτήματα που τρέμει η παρέα που διοικεί τον Ελλάκτωρ - Είχαν υποσχεθεί σε μέλος του ΔΣ 500.000 ευρώ από αλλού....
Η παρέα που διοικεί την εταιρεία επιμένει στην προσπάθεια παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού, κρύβοντας τις σκοτεινές αλήθειες της δράσης τους.
Σχετικά Άρθρα

Επτά τουλάχιστον αναπάντητα ερωτήματα άφησε η θλιβερή πολυσέλιδη ανακοίνωση της διοίκησης της Ελλάκτωρ στην απελπισμένη προσπάθειά της να απαντήσει σε δημοσιεύματα του bankingnews.

Αδυνατώντας να δώσει ουσιαστικές και κυρίως ειλικρινείς απαντήσεις, εξέδωσε πολυσέλιδη ανακοίνωση – σούπα σύμφωνα με την οποία όσοι κάνουν κριτική στα πεπραγμένα τους είναι «εμμονικοί» που μεταδίδουν «παντελώς ανυπόστατες φήμες».
Η ανακοίνωση ξεκινά από πληροφορία που κυκλοφορεί στην χρηματιστηριακά αγορά, για ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου.

Η πληροφορία «διαψεύδεται» αλλά χωρίς και να αποκλείεται αφού «η Διοίκηση του Ομίλου εξετάζει πάντα τις βέλτιστες επιχειρηματικές κινήσεις με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία και το συμφέρον της Εταιρείας και θα ενημερώσει σχετικώς το Επενδυτικό κοινό».
Αυτά όμως που είναι πιο σημαντικά είναι όσα παραλείπουν να σχολιάσουν, ελπίζοντας ότι θα ξεχαστούν.
Η έρευνά μας αποκάλυψε το πρωτοφανές κορυφαίο στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου του Ελλάκτωρ παραδέχεται ότι ανέλαβε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου μετά από πρόταση της διοίκησης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Αποκαλύψαμε ότι ο επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας Χόλτερμαν, ενημερώνεται καθημερινά μέσω του μέλους του διοικητικού συμβουλίου Κ. Τούμπουρου και συνεπώς έχει εσωτερική πληροφόρηση και δίνει οδηγίες.
Γνωρίζουμε επίσης ότι τουλάχιστον σε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελλάκτωρ, είχαν υποσχεθεί αμοιβή ύψους 500.000 ευρώ από άλλη επιχείρηση - εκτός Ελλάκτωρ.
Παρόλα αυτά, η παρέα που διοικεί την εταιρεία επιμένει στην προσπάθεια παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού, κρύβοντας τις σκοτεινές αλήθειες της δράσης τους.

Οι 7 αλήθειες που ξέχασαν

Η ομάδα που βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλάκτωρ, «ξέχασε» να περιλάβει στην πολυσέλιδη ανακοίνωση τις επτά αλήθειες που έμαθαν οι αναγνώστες, χάρη στην συστηματική έρευνά μας που συνεχίζεται.
Να τις επαναλάβουμε:

1ον: Η αφετηρία της έρευνας ήταν όσα μας αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος της Ελλάκτωρ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Παραδέχθηκε ότι ο ίδιος κι άλλα μέλη του ΔΣ «διορίστηκαν» από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κορυφαίο στέλεχος της οποία μας επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.

2ον: Αποκαλύψαμε την μυστική συμφωνία Λ. Μπόμπολα - Reggeborgh με βάση την οποία συμφώνησαν να ψηφίζουν μαζί και όριζαν ανταλλάγματα για την κοινή πορεία όπως αγορά μετοχών, πώληση θυγατρικής κ.α.

3ον: Καταγράψαμε τις σκοτεινές διαδρομές μετοχών Ελλάκτωρ που αγοράστηκαν από τον ολλανδό και κρύφτηκαν σε εταιρείες αχυρανθρώπων, προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας.

4ον: Περιγράψαμε την πραγματική δουλειά του ολλανδού που εμφανίζεται στην Ελλάδα ως μέγας επενδυτής ενώ είναι χρηματιστηριακός τζογαδόρος η πορεία του οποίου έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο ολλανδικών αρχών κεφαλαιαγοράς.
Η πρακτική του σε όλες τις υποθέσεις ήταν να «συνεργάζεται» κρυφά με κάποιους «πρόθυμους» μέσα στην εταιρεία - στόχο. Γνωρίζουμε ποιοι ήταν στην περίπτωση της Ελλάκτωρ.

5ον: Αποδείξαμε χωρίς αμφιβολία, την λεηλασία εισηγμένης εταιρείας που μέσα σε δέκα μήνες έχασε όλους σχεδόν τους διαγωνισμούς για μεγάλα έργα, ενώ το ίδιο διάστημα το ανεκτέλεστο έργο της ανταγωνιστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπερδιπλασιάστηκε.

6ον: Τολμήσαμε να πούμε αυτό που οι περισσότεροι αποφεύγουν για ευνόητο λόγο.
Ο Ελλάκτωρ διοικείται από ανθρώπους επιλογής του ανταγωνιστή. Κι αυτό δεν αφορά μόνον μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και την διοίκηση της θυγατρικής Άκτωρ.
Ο πρόεδρός της Χρ. Παναγιωτόπουλος και μέλη της διοίκησης όπως ο Ε. Σαραντόπουλος είναι οι αγαπημένοι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

7ον: Ο Ελλάκτωρ ελέγχεται από τον ολλανδό χρηματιστηριακό παίκτη, καθοδηγείται από την ανταγωνιστική εταιρεία, μέλη της διοίκησής της όπως οι Κ. Τούμπουρος, Χρ. Παναγιωτόπουλος, έχουν προσωπικές κατασκευαστικές εταιρείες που συνεχίζουν την δραστηριότητά τους με επιτυχία.

Σ’ αυτά και σε μερικά ακόμα, οι «εντιμότατοι φίλοι» της Ελλάκτωρ δεν επιχείρησαν να απαντήσουν.
Επειδή όμως τα ερωτήματα αυξάνονται δεν θα μπορούν να κρύβονται για πολύ και θα αναγκαστούν να απαντήσουν σε αυτά και μερικά ακόμα.
Όπως π.χ. εάν η Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη έκανε πρόταση στην Reggeborgh να αγοράσει μέρος των μετοχών του ολλανδικού ομίλου στον Ελλάκτωρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης