Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Κυρανάκη - Βολουδάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατά τεχνοκρατών υπουργών

Πυρά Κυρανάκη - Βολουδάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατά τεχνοκρατών υπουργών
Iδιαίτερα επιθετικός ήταν και ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθήνας Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Σοβαρές αντιδράσεις βουλευτών παρατηρήθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από βουλευτές που κανείς δεν περίμενε.
Τα κύρια παράπονά τους είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδριάζει πλέον πολύ αραιά, υπάρχει ενόχληση των βουλευτών για τους υπουργούς – ουσιαστικά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς και τρίτον υπάρχει ζήτημα στο τρόπο λειτουργίας των επίκαιρων ερωτήσεων που θέτουν καθώς στην γραμματεία της κυβέρνησης ή της Κ.Ο «κόβονται» οι δύσκολες ερωτήσεις για να μην δημιουργούν πρόβλημα στο κυβερνητικό επιτελείο.

Έκπληξη η δυσαρέσκεια Βουλουδάκη

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός απέναντι στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα σε υπουργούς για τον τρόπο που λειτουργούν απέναντι στους κυβερνητικούς βουλευτές.
Στο παρασκήνιο κυκλοφορεί ότι ο βουλευτής Χανίων είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος καθώς τα αιτήματα και τα παράπονα της τοπικής κοινωνίας δεν γίνονται δεκτά από τους υπουργούς σε αντίθεση με άλλους βουλευτές της Κρήτης που έχουν άμεση πρόσβαση στην κυβέρνηση (Μπακογιάννη, Αυγενάκης κτλ).

Κυρανάκης κατά τεχνοκρατών υπουργών

Ωστόσο, ιδιαίτερα επιθετικός ήταν και ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθήνας Κωνσταντίνος Κυρανάκης για το σύστημα των υπουργών να μη δέχονται να απαντήσουν τις κρίσιμες επίκαιρες ερωτήσεις που κάνουν βουλευτές.
Ζήτησε επίσης, να έχουν οι βουλευτές εισηγητές μεγαλύτερη συμμετοχή στα νομοσχέδια που φέρνουν οι υπουργοί.
Ωστόσο, το παρασκήνιο λέει ότι ο βουλευτής Κ.Κυρανάκης είναι θυμωμένος με τεχνοκράτες υπουργούς, δηλαδή αυτούς που δεν προέρχονται από τη ΝΔ.

Το θέμα των πυροσβεστών και ο Νότιος Τομέας

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη για το ζήτημα της λήψης των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών αλλά και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο καθώς η Αστυνομία βίαια διέλυσε την συγκέντρωσή των πυροσβεστών. Σημειωτέον, ότι ο κ. Θεοδωρικάκος θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, την περιφέρεια που εκλέγεται τώρα ο κ. Κυρανάκης.
Ο κ. Κυρανάκης ακολουθεί ένα δρόμο αντιπαράθεσης με το Μαξίμου – πολλοί λένε στο δρόμο του φίλου του Κωνσταντίνου Μπογδάνου – αποφασισμένος να λέει δημοσίως τα στραβά που γίνονται.
Πάντως, ο Πρωθυπουργός στο τέλος των παρεμβάσεων υποσχέθηκε να συμβάλλει σε μία πιο δυνατή συνεργασία υπουργών και βουλευτών, ζήτησε να συμβάλουν όλοι οι βουλευτές στην εμβολιαστική προσπάθεια αλλά να τονίσουν στις τοπικές κοινωνίες και τα θετικά της κυβέρνησης ενώ τέλος τούς είπε ότι εκλογές θα γίνουν το 2023, οπότε να κάνουν τον αντίστοιχο προγραμματισμό τους.

Σ.Π.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης