Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – MSCI και αποτελέσματα οδηγούν υψηλότερα την αγορά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – MSCI και αποτελέσματα οδηγούν υψηλότερα την αγορά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν και σήμερα με διαθέσεις σταθεροποίησης. Το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα μπορούσε σήμερα να διαφοροποιηθεί λόγω των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται αλλά και της προσθήκης της ΔΕΗ στη μεγάλη κατηγορία του MSCI. Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον μπορεί να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και να κινηθεί και κάπως υψηλότερα.

Οι τοποθετήσεις στη ΔΕΗ θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις συναλλαγές. Στα πρώτα λεπτά ο Γενικός Δείκτης κινείται με διαθέσεις συσσώρευσης προσπαθώντας και πάλι να υπερβεί τις 920 μονάδες. Η Εθνική δέχεται πάλι κάποιες πιέσεις, ίσως γιατί κάποιοι περίμεναν να μπει στον MSCI, κάτι που τελικά δεν έγινε.

MSCI: Με έκτακτη αναθεώρηση εισήλθε στον Greece Standard η μετοχή της ΔΕΗ και αναμένονται εισροές άνω των 100 εκατ. ευρώ. Επιπλέον δεν αφαιρέθηκε η Jumbo για την οποία υπήρχαν κάποιες ανησυχίες, ενώ δεν υπήρξε άλλη αλλαγή. Από τον Small Cap αφαιρέθηκε ο ΟΛΠ, προφανώς λόγω διασποράς, αλλά δεν είχαμε όταν μπήκε σημαντικές εισροές.

ΔΕΗ: Επιβεβαιώθηκε η έκτακτη είσοδος και θα γίνει με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου. Ανοδικά κινείται η μετοχή μετά την πρόσφατη διόρθωση και στηρίζει την αγορά.

JUMBO: Το γεγονός ότι δεν αφαιρέθηκε από τον MSCI δίνει ώθηση σήμερα στον τίτλο και ήδη ενισχύεται άνω του 3% με καλό όγκο. Στα 13,78 ευρώ και στο +3,38%, αλλά έχει πλησιάσει και τα 14 ευρώ.

ΟΤΕ: Ανακοίνωσε αποτελέσματα και έδειξαν δυνατή κερδοφορία, αλλά και εξαιρετικές ταμειακές ροές με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός να μειωθεί σημαντικά. Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα οι κάτοχοι μετοχών. Ο Οργανισμός τα πάει εξαιρετικά σε όλες τις γραμμές. Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα.

ΕΛΠΕ: Και εδώ τα αποτελέσματα έδειξαν ανάκαμψη και αναμένεται και έκτακτο μέρισμα λόγω ΔΕΠΑ αλλά και αυξημένο μέρισμα έναντι του περσινού για τη χρήση 2021. Με άνοδο άνω του 2% η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρεί η Εθνική 1% και είναι κάτω από τα 2,70 ευρώ, ενώ ήπιες απώλειες καταγράφει και η Πειραιώς. Συνεχίζεται η συσσώρευση στην Alpha Bank και τη Eurobank.

ΤΙΤΑΝ: Αυξάνει τις τιμές ο όμιλος για να καλύψει την απώλεια από την αύξηση του μεταφορικού και ενεργειακού κόστους. Θα κάνει και άλλη με το νέο έτος. Η διοίκηση ανέφερε πως είδαμε τις υψηλότερες τιμές και περιμένει μείωση αλλά πάλι θα είναι υψηλότερα τα κόστη έναντι του 2020.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Η στήλη έχει ξεκάθαρη θέση. Θέλουμε εταιρείες που δίνουν μέρισμα, βγάζουν κέρδη και έχουν δανεισμό που δεν δημιουργεί θέμα στην τελική γραμμή. Ο καθένας όμως έχει τα δικά του κριτήρια. Και μην ξεχνάμε πως σε μία μικρή αγορά όπως η δική μας έχουν και πολλά άλλα σημασία. Δεν αρκεί το χαμηλό p/e για να ανέβει μία μετοχή για παράδειγμα. Πρέπει να ενδιαφέρεται και ο επιχειρηματίας. Υπάρχουν και μετοχές χωρίς καλά θεμελιώδη, που κινούνται ανοδικά γιατί κάποιοι ενδιαφέρονται και γιατί έχουν κάποιο στόρι.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα ύψη η τιμή στόχος από την Axia. Η στήλη έχει γράψει πριν καιρό ότι θεωρούμε την αποτίμηση χαμηλή αν τη συγκρίνουμε με άλλες εταιρείες, καθώς και κέρδη βγάζει και μέρισμα δίνει και προοπτικές έχει. Για να δούμε αν θα προσεγγίσει και πάλι τα υψηλά της.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σήμερα ολοκληρώνεται η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Η δημοσίευση αποτελεσμάτων εννεαμήνου, ίσως βάλει αρκετές στο επίκεντρο. Έχει μειωθεί το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα και χρειάζεται κάτι για να αφυπνίσει και πάλι τους επενδυτές. Ανοδικά στο ξεκίνημα οι μετοχές των Centric, ΣΙΔΜΑ και Unibios.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης