Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας παρά τις θετικές ειδήσεις – Ανοδική η εβδομάδα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας παρά τις θετικές ειδήσεις – Ανοδική η εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είχε πάλι μία ευκαιρία αλλά την… πέταξε. Συνεχίζει να συσσωρεύει χωρίς να δοκιμάζει τη μεγάλη διάσπαση. Σήμερα είχε και ένα κάπως υποστηρικτικό περιβάλλον. Σταθεροποιητικά και λίγο ανοδικά τα έξω χρηματιστήρια, καμία διαγραφή στον MSCI με προσθήκη της ΔΕΗ, θετικά οικονομικά αποτελέσματα κ.α.

Όμως η αγορά υποχώρησε, ήπια βέβαια, κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας και στις 913,94 μονάδες (-0,42%). Ο τζίρος παραμένει μέτριος με ένα μεγάλο μέρος του να γίνεται και πάλι στη ΔΕΗ. Οι τράπεζες δεν βοήθησαν σήμερα. Η εβδομάδα έκλεισε πάντως με άνοδο 0,78%, αλλά και 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

ΕΛΠΕ: Δυνατή κίνηση λόγω αποτελεσμάτων, μερίσματος αλλά και χαμηλής αποτίμησης. Στα 6,60 ευρώ η σημαντική αντίσταση με τη μετοχή βέβαια να έχει μεγάλη υστέρηση έναντι άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης καθώς η πανδημία την έπληξε σημαντικά. Όμως και η επιστροφή στην κανονικότητα δεν την έχει ωφελήσει όσο θα έπρεπε ίσως… Στα 6,29 ευρώ και στο +3,62%.

JUMBO: Το γεγονός ότι ο MSCI δεν την αφαίρεσε τη βοήθησε σήμερα, αλλά έκλεισε με μικρότερη άνοδο από αυτή που είχε στο ξεκίνημα. Ενώ πήγε μέχρι τα 13,94 ευρώ έκλεισε στα 13,50 ευρώ και στο +1,28%.

ΔΕΗ: Δεν κράτησε και αυτή τα αρχικά της κέρδη. Μάλλον είχε προεξοφληθεί η εισαγωγή στον MSCI. Στα 10,25 ευρώ και στο +0,59% με τζίρο 21,8 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλή πήγε και η συγκεκριμένη και έκλεισε με άνοδο 1,67%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντική πτώση σήμερα για την Εθνική, τέταρτη συνεχόμενη πτωτική. Στα 2,6250 ευρώ και στο -3,14%. Κοντά στο 2% οι απώλειες για την Πειραιώς και σημαντικά μικρότερη η πτώση για Eurobank. Η Alpha Bank έκλεισε με τις μικρότερες απώλειες έναντι των άλλων συστημικών.

ΟΤΕ: Άντε τώρα να συζητήσουμε για net debt/EBITDA, για αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων, για μερισματικές αποδόσεις και τόσα άλλα… Τι να μας πουν και τι να συγκρίνουμε. Εδώ όταν έγινε η αναδιάρθρωση παλιά, όταν πούλησε δηλαδή το κράτος, ο δανεισμός ήταν στα ύψη και τώρα με τόσες ανταμοιβές στους μετόχους έχει ελάχιστο καθαρό δανεισμό. Άλλες προσπαθούν για δεύτερη και τρίτη φορά να γυρίσουν σελίδα.

Δε μας αρέσει να κάνουμε συγκρίσεις, ειδικά μεταξύ εταιρειών διαφορετικών δραστηριοτήτων, αλλά εδώ μιλάμε για ισολογισμό υπόδειγμα, την ώρα που άλλες προσπαθούν να φτιάξουν λίγο τα μαύρα χάλια τους. Την ερχόμενη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα. Παρά τα αποτελέσματα πάντως η μετοχή υποχώρησε 2,33% και έκλεισε στα 15,09 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Βγήκαν κάποιες πιέσεις σήμερα και η μετοχή βρέθηκε μέχρι και τα 1,3260 ευρώ αλλά έκλεισε τελικά στα 1,3420 ευρώ. Παραμένει εντός της συσσώρευσης προσεγγίζοντας το κάτω μέρος από το οποίο συνήθως βγάζει αντίδραση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η ανοδική διάσπαση του εκθετικού κινητού των 30 ημερών έφερε αποτέλεσμα και η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις βελτίωσε αποτίμηση. Στα 7,50 ευρώ που μεταφράζονται σε 328 εκατ. ευρώ.

REAL CONSULTING: Μεγάλος ο όγκος σήμερα και ήταν ο μεγαλύτερος από τη μέρα της εισαγωγής της. Στα 2,3065 ευρώ και στο 4,86% με όγκο 128 χιλ. τεμάχια.

MEDICON: Με μικρό όγκο κινήθηκε υψηλότερα.

FRIGOGLASS: Πάει να σπάσει και αυτή κάποιες αντιστάσεις. Στα 0,2140 ευρώ και στο +9,18% με υψηλό όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης