Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Αυστραλία: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της μετάλλαξης Omicron - Ασυμπτωματικοί και πλήρως εμβολιασμένοι

Συναγερμός στην Αυστραλία: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της μετάλλαξης Omicron - Ασυμπτωματικοί και πλήρως εμβολιασμένοι
Τα δύο θετικά κρούσματα ήταν ασυμπτωματικά - Πρόκειτια για άτομα που είναι  ανοσοποιημένα πλήρως κατά της covid-19

Δύο κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Omicron του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε δύο ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής, όπως έκαναν γνωστό την Κυριακή 28/11 οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας.
Την παρουσία του νέου στελέχους επιβεβαίωσαν τεστ στους δύο ταξιδιώτες που επέβαιναν σε πτήση της Qatar Airways και έφτασαν το Σάββατο 27/11 στο Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας,
Οι δύο ταξιδιώτες έφτασαν στην Αυστραλία μέσω της Ντόχα του Κατάρ και βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 κατά την άφιξή τους στο Σίδνεϊ, γεγονός που οδήγησε τις αρχές να εξετάσουν αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.
"Τα δύο θετικά κρούσματα, που ήταν ασυμπτωματικά, βρίσκονται σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια. Τα δύο αυτά άτομα ήταν ανοσοποιημένα πλήρως" κατά της covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σε καραντίνα

Σε καραντίνα μπήκαν και 12 ταξιδιώτες από το νότιο τμήμα της Αφρικής που έφτασαν στην Αυστραλία με την ίδια πτήση, παρόλο που είναι αρνητικοί στην covid-19.
Επίσης, κλήθηκαν και οι περίπου 260 επιβαίνοντες στην πτήση να παραμείνουν σε καραντίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης