Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Ο πρόεδρος Zeman διόρισε πρωθυπουργό τον Petr Fiala

Τσεχία: Ο πρόεδρος Zeman διόρισε πρωθυπουργό τον Petr Fiala
Ο νεοδιορισθείς Fiala ηγείται του πεντακομματικού μπλοκ, το οποίο διαθέτει τις 108 έδρες από τις 200 της κάτω βουλής, έπειτα από τις εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες η αντιπολίτευση απομάκρυνε τον σημερινό πρωθυπουργό Andrej Babic και τους συμμάχους του

 Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας Milos Zeman διόρισε σήμερα Κυριακή 28/11 πρωθυπουργό τον κεντροδεξιό Petr Fiala κάνοντας ένα βήμα προς την κατεύθυνση του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.
Ο Fiala ηγείται του πεντακομματικού μπλοκ, το οποίο διαθέτει τις 108 έδρες από τις 200 της κάτω βουλής, έπειτα από τις εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες η αντιπολίτευση απομάκρυνε τον σημερινό πρωθυπουργό Andrej Babic και τους συμμάχους του.
Τους δύο πολιτικούς χώριζε ένα διαχωριστικό από πλεξιγκλάς καθώς ο Zeman έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας νοσηλευόταν αφού βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και βγήκε από το νοσοκομείο ώστε να διορίσει τον νέο πρωθυπουργό.

Σε καραντίνα ο πρόεδρος

Ο 77χρονος πρόεδρος θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων, με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα στην Τσεχία.
Ο Zeman νοσηλευόταν για άλλη ασθένεια στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο από τις 10 Οκτωβρίου και πήρε εξιτήριο το πρωί της Πέμπτης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας όμως μεταφέρθηκε κατεπειγόντως πίσω στο νοσοκομείο, αφού βρέθηκε θετικός στην Covid-19.
Ο Zeman έκανε δεκτή στις 11 Νοεμβρίου την επίσημη παραίτηση της κυβέρνησης του Αντρέι Μπάμπις, μετά την ήττα του τελευταίου στις εκλογές.
Στην Τσεχία καταγράφεται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19 και η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναγκάστηκε την Πέμπτη να επιβάλει νέους περιορισμούς, όπως το κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ και όλων των χριστουγεννιάτικων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης