Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα για την Omicron εξετάζει η Βρετανία – Προς διερεύνηση, εάν η μετάλλαξη βρισκόταν στο Λονδίνο πριν καν αναγνωριστεί επίσημα

Νέα μέτρα για την Omicron εξετάζει η Βρετανία – Προς διερεύνηση, εάν η μετάλλαξη βρισκόταν στο Λονδίνο πριν καν αναγνωριστεί επίσημα
Ένα τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεκάδες άλλα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα
Σχετικά Άρθρα

Οι μάσκες προσώπου γίνουν υποχρεωτικές στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την Τρίτη (30/11/2021), ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας για τον περιορισμό εξάπλωσης της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron.
Ο Sajid Javid είπε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει επί του παρόντος να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες, όπως τηλεργασία και κοινωνική απόσταση και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισε τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής.
Ένα τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεκάδες άλλα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα, ανέφεραν στους Financial Times πηγές με γνώση του θέματος.
Το τελευταίο κρούσμα δεν είχε άμεσο ταξιδιωτικό ιστορικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προσθέτοντας ότι είχε εντοπιστεί μέσω γονιδιωματικής αλληλουχίας.

Κρούσματα προς διερεύνηση

Ορισμένα ύποπτα κρούσματα διερευνώνται στο Λονδίνο και ένα πιθανό στο Bedfordshire, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το στέλεχος βρισκόταν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν αναγνωριστεί επίσημα, ένας ταξιδιώτης που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική στις 16 Νοεμβρίου, είναι μεταξύ των ύποπτων κρουσμάτων.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι το άτομο έχει μολυνθεί από την Omicron, αυτό θα υποδηλώνει ότι η μετάλλαξη μπορεί να κυκλοφορούσε στη χώρα για πολύ περισσότερο από ό,τι εκτιμάτο.

Τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο (27 – 28/11), όλοι όσοι εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλλονταισε εξέταση PCR εντός δύο ημερών από την άφιξή τους και θα πρέπει να απομονωθούν μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα.
Ο ιστότοπος της κυβέρνησης αναφέρει ότι τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 4 το πρωί της Τρίτης (30/11).
Οποιαδήποτε επαφή ύποπτου κρούσματος Omicron πρέπει επίσης να απομονωθεί για 10 ημέρες, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης