Τελευταία Νέα
Speculator

Η Βρεττού από Πειραιώς στην ΕΧΑΕ; - Αποφασίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για Ελλάκτωρ… και το φιάσκο Attica – ΤΜΕΔΕ

Η Βρεττού από Πειραιώς στην ΕΧΑΕ; - Αποφασίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για Ελλάκτωρ… και το φιάσκο Attica – ΤΜΕΔΕ
Συνεδριάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τον Ελλάκτωρ - Στα όρια της φαρσοκωμωδίας το deal ΤΜΕΔΕ με Ellington για την Attica bank
Σχετικά Άρθρα

Κινητικότητα επικρατεί στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ΕΧΑΕ και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διαφορετικούς λόγους.
Στην μεν ΕΧΑΕ φημολογείται ότι προωθούν ή προορίζουν την Βρεττού βασικό στέλεχος της Πειραιώς υπεύθυνο για το corporate και investment banking του ομίλου.... για την θέση του CEO της ΕΧΑΕ. 
Κυκλοφορεί ως φήμη… αλλά ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ είναι ο Πρόεδρος της Πειραιώς και ο διευθύνων σύμβουλος πρόσωπο προερχόμενο από την Πειραιώς;
Δύσκολο.
Πάντως οι φήμες επιμένουν

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τον Ελλάκτωρ

Συνεδριάζει στις 29 Νοεμβρίου 2021 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τον Ελλάκτωρ και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν.
Τελικά οι νόμοι λειτουργούν στην Ελλάδα ή όχι;
Οι θεσμοί κάνουν την δουλειά τους ή όχι;
Λίαν συντόμως θα αποδειχθεί….

Στα όρια της φαρσοκωμωδίας το deal ΤΜΕΔΕ με Ellington για την Attica bank

Η σημερινή διοίκηση της Attica bank αποτελείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Πανταλάκη ο οποίος ρίχνει στα βράχια για δεύτερη φορά τράπεζα, η πρώτη η Αγροτική τράπεζα και η δεύτερη η Attica bank και ο Πρόεδρος ο Μακέδος ο οποίος είναι και Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ.
Για την αποτυχία της Attica bank φέρουν ακέραια την ευθύνη διευθύνων σύμβουλος και ΤΜΕΔΕ το οποίο έχει επενδύσει 1 δισεκ. και στην κυριολεξία τα έχει χάσει όλα.
Το ΤΜΕΔΕ σε συνεργασία με το Ellington θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank ζητώντας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας.
Ουσιαστικά ζητούμε από ένα μέτοχο που οδήγησε από την ανικανότητα του την Attica bank στα βράχια, δηλαδή το ΤΜΕΔΕ να διασώσει την ήδη χρεοκοπημένη τράπεζα….
Και μάλιστα με σκανδαλώδη τρόπο, να βάλει κεφάλαια το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος με ποσοστό 68,2% και το ΤΜΕΔΕ με 14,7% να συντονίζει με το Ellington την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.
Η DGComp η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ θα δεχθεί το colpo grosso της Attica bank να επαναφέρει από την πίσω πόρτα το ΤΣΜΕΔΕ εις βάρος του ΤΧΣ και με πρόσχημα ότι είναι ένα Ταμείο… που δεν προσέφερε ούτε στο ελάχιστο στην εξυγίανση της Attica bank αλλά συντήρησε μια φαύλη κατάσταση όπου οι παρατυπίες και η παραπλάνηση των επενδυτών ήταν σύνηθες φαινόμενο.
Το Ellington εισφέροντας 30 ή 40 εκατ συμβάλλει στην ιδιωτικοποίηση της Attica bank;
Πόσα κεφάλαια χρειάζεται η Attica bank;
Πόση είναι η μαύρη τρύπα της Attica bank;
Μήπως 500 εκατ και εάν ναι ποιος θα καλύψει την ζημία το ΤΧΣ ή οι δήθεν επενδυτές ΤΜΕΔΕ με Ellington;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης