Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς εξαγορά του ΓΑΙΑ από το ΙΑΣΩ - Πρόκριμα για deal Αποστoλόπουλου (Ιατρικό) με την Oaktree Capital Management

Προς εξαγορά του ΓΑΙΑ από το ΙΑΣΩ - Πρόκριμα για deal Αποστoλόπουλου (Ιατρικό) με την Oaktree Capital Management
Σε απόσταση αναπνοής από τη σύναψη συμφωνίας με το ΙΑΣΩ βρίσκεται το Ιατρικό Αθηνών προκειμένου ο πρώτος να αποκτήσει τη δραστηριότητα του ΓΑΙΑ
Σχετικά Άρθρα

Σε απόσταση αναπνοής από τη σύναψη συμφωνίας με τον όμιλο ΙΑΣΩ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το Ιατρικό Αθηνών προκειμένου ο όμιλος ΙΑΣΩ να αποκτήσει τη δραστηριότητα του ΓΑΙΑ.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το προσωπικό του ΓΑΙΑ έχει ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις γεγονός που προκαλεί ήδη αντιδράσεις ειδικά από ιατρούς λόγω των συμφωνιών που έχουν συνάψει με τον όμιλο Ιατρικού.
Βέβαια η συγκεκριμένη δραστηριότητα ασκείται από τη μητρική παρ ότι υπάρχει η 100% θυγατρική ΓΑΙΑ είναι θυγατρική της Ιατρικό Αθηνών και έχει ως αντικείμενο τη μαιευτική δραστηριότητα την οποία δεν ασκεί λόγω νομικών εκκρεμοτήτων με το Ερρίκος Ντυνάν.
Η εταιρία βρίσκεται σε αδράνεια.
Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στο τίμημα της συναλλαγής δεδομένης της δύσκολης χρηματοοικονομικής κατάστασης του Ιατρικού για την οποία επιδεικνύουν ανοχή οι τράπεζες ενώ έχει παρασχεθεί στήριξη με χρηματοδότηση με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συναλλαγή με το ΓΑΙΑ είναι στο πλαίσιο ευρύτερης διαπραγμάτευσης για είσοδο του μετόχου του ΙΑΣΩ στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιατρικό.
Άλλωστε η Asklepios έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια σε παθητικό μέτοχο και πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητεί τρόπο εξόδου δεδομένου ότι επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχε θέσει όταν αποκτούσε στρατηγική συμμετοχή στον όμιλο Ιατρικού.
Η Oaktree Capital Management από την άλλη πλευρά ενδιαφέρεται να ενισχύσει την παρουσία στην ελληνική ιδιωτική αγορά Υγείας και το Ιατρικό στην παρούσα φάση αποτελεί το μέσο το οποίο θα την αναδείξει από πλευράς μεριδίων σε ισχυρό παίκτη της αγοράς.
Μάλιστα το έδαφος είναι πρόσφορο καθώς ο όμιλος Ιατρικού ναι μεν έχει σημαντικά μερίδια αγοράς αλλά από την άλλη πλευρά και σημαντικές ανάγκες σε κεφάλαια τα οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να εισφέρει η οικογένεια Αποστολόπουλου.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης