Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν βάζει στο τραπέζι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Να ανοίξει η συζήτηση στην ΕΕ - Το σχόλιο για το πρόστιμο των 100 ευρώ

Η Κομισιόν βάζει στο τραπέζι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Να ανοίξει η συζήτηση στην ΕΕ - Το σχόλιο για το πρόστιμο των 100 ευρώ
Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.

Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ενωση «να σκεφτεί» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron.
«Είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει» στην ΕΕ, είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να λάβει θέση για το πρόσιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το θέμα είναι αρμοδιότητα του κράτους-μέλους» είπε χαρακτηριστικά και αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα εμβόλια στα παιδιά

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου. Η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από τη φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο.
«Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», πρόσθεσε και είπε «έχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου».

Η μετάλλαξη Omicron

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Omicron, η πρόεδρος τόνισε ότι «Δεν ξέρουμε τα πάντα για την Omicron, αλλά ξέρουμε αρκετά για να ανησυχούμε. Είναι μάχη με το χρόνο. Θα μας πάρει 2-3 εβδομάδες να μάθουμε και θα πρέπει να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να μάθουμε τα πάντα για την Omicron. Οι επιστήμονες εργάζονται και μέρα και νύχτα. Αυτό που μας λένε ήδη είναι ότι ο πλήρης εμβολιασμός και οι ενισχυτικές δόσεις προσφέρουν την καλύτερη προστασία που έχουμε μέχρι τώρα».
Πάντως, η Ursula von der Leyen εμφανίστηκε καθησυχαστική, ότι «αν δούμε ότι η Omicron δεν καλύπτεται από τα εμβόλια, τότε θα γίνει αναβάθμιση των εμβολίων από τους επιστήμονες, κάτι που είναι στο συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει. Χρειάζονται περίπου 100 μέρες. Ο ΕΜΑ θα επιταχύνει την έγκριση. Ελπίζουμε το καλύτερο, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης