Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι από Νότια Αφρική: 300% αύξηση κρουσμάτων σε 7 ημέρες λόγω Omicron

Καμπανάκι από Νότια Αφρική: 300% αύξηση κρουσμάτων σε 7 ημέρες λόγω Omicron
Τα νοσοκομεία δεν τελούν υπό πίεση ακόμα υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας Joe Phaahla
Σχετικά Άρθρα

Ένα ακόμα καμπανάκι κρούει η Νότια Αφρική για την παράλλαξη Omicron με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Joe Phaahla υποστηρίζει ότι η χώρα μπαίνει στο 4ο κύμα της πανδημίας, καθώς μολύνσεις με την Omicron καταγράφονται στις επτά από τις εννέα επαρχίες της χώρας.
Παράλληλα, σημείωσε πως οι νέες μολύνσεις έχουν αυξηθεί πάνω από 300% τις τελευταίες επτά ημέρες, υπογραμμίζοντας πως η κάθε περιοχή της χώρας αρχίζει να αναφέρει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων.
«Αυτή η παράλλαξη είναι πράγματι πολύ μεταδοτική και «χτυπά» και ανθρώπους που έχουν ήδη εμβολιαστεί» είπε ο Phaahla, ο οποίος ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα το νέο αυτό κύμα να τεθεί υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει μεγάλο αριθμό θανάτων και κάλεσε τους πολίτες της χώρας τους να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ενώ εξέφρασε την οργή και την απογοήτευση του για τις χώρες εκείνες που προχώρησαν σε απαγόρευση των ταξιδιών από τη Νότια Αφρική.
Ο Phaahla έκανε λόγο για μια απόφαση που κινείται σε ένα «καταστροφικό μονοπάτι» που όπως είπε, «υποσκάπτει τη διεθνή συνεργασία και αλληλεγγύη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης