Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Πιθανή αναθεώρηση επί τα χείρων για την ανάπτυξη λόγω της παραλλαγής Omicron

Georgieva (ΔΝΤ): Πιθανή αναθεώρηση επί τα χείρων για την ανάπτυξη λόγω της παραλλαγής Omicron

Οι πρόσφατες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να αναθεωρηθούν προς τα κάτω λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Kristalina Georgieva.
«Μια νέα παραλλαγή που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη και υπό αυτή την έννοια, είναι πιθανό να δούμε κάποια υποβάθμιση στις προβλέψεις του Οκτωβρίου για την παγκόσμια ανάπτυξη», δήλωσε η Kristalina Georgieva κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Reuters Next.

Οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε επίσης ότι αυτοί που χαράσσουν πολιτική στις ΗΠΑ πρέπει να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού, αλλά ότι τέτοιες μεγάλες πιέσεις τιμών δεν παρατηρούνται παγκοσμίως, επιτρέποντας σε άλλες οικονομίες να αλλάξουν πολιτική με τον δικό τους ρυθμό.
Η Kristalina Georgievaείπε ότι η δύναμη της αμερικανικής οικονομίας έχει θετικές δευτερογενείς επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, παρόλο που αυξάνει τους κινδύνους ότι άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να απαντήσουν με αυξήσεις επιτοκίων, εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα περιορίσει τη διευκολυντική της πολιτική τους επόμενους μήνες, όπως αναμένουν τώρα οι περισσότεροι.
«Βλέπουμε λόγους για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ - με το ΑΕΠ κοντά στις τάσεις προ πανδημίας, τη σφιχτή αγορά εργασίας και τις πληθωριστικές πιέσεις ευρείας βάσης - να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στους κινδύνους πληθωρισμού σε σύγκριση με ορισμένες άλλες προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της ευρωζώνης», ανέφερε το ΔΝΤ.
«Θα ήταν σκόπιμο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιταχύνει τη μείωση των αγορών ομολόγων και να ανοίξει τον δρόμο για αυξήσεις επιτοκίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης