Sports

Ντόρτμουντ: Το μελανό σημείο της ιστορίας της... Από το χρηματιστήριο στη χρεοκοπία και από εκεί στα δανεικά της άσπονδης εχθρού Μπάγερν!

Ντόρτμουντ: Το μελανό σημείο της ιστορίας της... Από το χρηματιστήριο στη χρεοκοπία και από εκεί στα δανεικά της άσπονδης εχθρού Μπάγερν!

Και αν η «σωτηρία» σου είναι ένα δάνειο 2.000.000 ευρώ από την «μισητή» αντίπαλο σου θα το δεχόσουν; Μεγαλοψυχία ή σκοπιμότητα από την Μπάγερν Μονάχου; Ταπείνωση ή αναγκαία λύση για την ΜπορούσιαΝτόρτμουντ;

 

Μετά από τρία πρωταθλήματα, ένα Champions League και έναν τελικό Κυπέλλου UEFA όπου ηττήθηκε από τη Φέγενορντ τα προηγούμενα χρόνια, η Ντόρτμουντ είδε τα όνειρα της να γίνονται πραγματικότητα, «ζαλίστηκε» από την αναρρίχησή της στο Έβερεστ του ποδοσφαίρου, αλλά δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά την επιτυχία της.

Ο σύλλογος βρέθηκε με συσσωρευμένα χρέη που άγγιζαν σχεδόν 150.000.000 ευρώ, και η απώλεια του εισιτηρίου για το Champions League το 2003-2004 (από την Μπριζ στα πέναλτι) αποκάλυψε το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα των Βεστφαλών.

Η κατάσταση ήταν τόσο τραγική, που ο νυν εκτελεστικός διευθυντής και τότε ταμίας, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε, αναγκάστηκε να υπογράψει έγγραφα δανεισμού 2.000.000 ευρώ από την Μπάγερν!
Πώς όμως φτάσαμε εδώ όταν πριν μία εικοσαετία η Ντόρτμουντ ήταν στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής που θα την έστελνε αυτόματα στις χαμηλότερες κατηγορίες του γερμανικού ποδοσφαίρου και θα την εξαφάνιζε από τον χάρτη για πολύ καιρό;
Διαβάστε περισσότερα στο BNSports:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης