Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για Covid συγκλόνισαν Ευρώπη και Αυστραλία

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για Covid συγκλόνισαν Ευρώπη και Αυστραλία
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Μελβούρνης για πέμπτο συνεχόμενο Σάββατο (4/12) για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επίμαχη νομοθεσία - Κινητοποιήσεις και στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του Covid συγκλόνισαν την Αυστραλία ενώ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Οι Αυστραλοί στην πολιτεία της Βικτώριας βγήκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο (4 -5/12/2021) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους συνεχιζόμενους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην πολιτεία καθώς και για ένα νομοσχέδιο που δίνει στην τοπική κυβέρνηση άνευ προηγουμένου εξουσίες σχετικές με την πανδημία.
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Μελβούρνης για πέμπτο συνεχόμενο Σάββατο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επίμαχη νομοθεσία για τη Δημόσια Υγεία και την Ευημερία (Διαχείριση Πανδημίας) 2021, το οποίο πέρασε επίσημα από την Άνω Βουλή του πολιτειακού κοινοβουλίου στις 2 Δεκεμβρίου μετά μακρά συζήτηση και πολλαπλές τροπολογίες.
Η Βικτώρια κατέστη έτσι η πρώτη πολιτεία της χώρας που διαθέτει νομοθεσία ειδική για την πανδημία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 16 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά τη λήξη της τρέχουσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Δυναμική διαδήλωση

Μία από τις πολλές αμφιλεγόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου δίνει στην κυβέρνηση της Βικτώριας την απόλυτη εξουσία να κηρύσσει πανδημίες και να εκδίδει διατάγματα περί δημόσιας υγείας.
Ο νόμος επισύρει επίσης υψηλά πρόστιμα για παραβίαση εντολών πανδημίας. Οι πινακίδες που κρατούσαν οι διαδηλωτές άλλαξαν από «Kill the Bill» (Σκοτώστε το νομοσχέδιο) σε προηγούμενες διαδηλώσεις σε «Repeal the Bill» (Ανακαλέστε το νομοσχέδιο) το, επειδή έχει ψηφιστεί και τώρα περιμένει τη βασιλική έγκριση
Οι διαδηλωτές κυμάτισαν αυστραλιανές σημαίες, με μερικές ανάμεσά τους να κυματίζουν ανάποδα για να σηματοδοτήσουν μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

A protester holds up a placard during a rally against new pandemic laws and vaccination mandates in Melbourne on December 4, 2021. (Photo by William WEST / AFP) (Photo by WILLIAM WEST/AFP via Getty Images)
A protester holds up a placard during a rally against new pandemic laws and vaccination mandates in Melbourne on December 4, 2021. (Photo by William WEST / AFP) (Photo by WILLIAM WEST/AFP via Getty Images)
A protester attends a rally against new pandemic laws and vaccination mandates in Melbourne on December 4, 2021. (Photo by William WEST / AFP) (Photo by WILLIAM WEST/AFP via Getty Images)

Δυναμική πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία την Κυριακή (5/12/2021) στο κέντρο των Βρυξελλών
προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν από τη βελγική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τελευταίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (3/12).
Βέλγοι πολίτες φωνάζοντας «Ελευθερία! Ελευθερία!" και κρατώντας πανό που έγραφαν «Ενωμένοι για την ελευθερία, τα δικαιώματά μας και τα παιδιά μας» πορεύθηκαν προς τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έναντι του Covid.

Μεγάλη πορεία κατά των περιοριστικών μέτρων για Covid στις Βρυξέλλες – Πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Τα νέα περιοριστικά μέτρα

Την Παρασκευή (3/12), ο Bέλγος πρωθυπουργός Alexander De Croo ανακοίνωσε ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν για την περίοδο των εορτών μια εβδομάδα νωρίτερα, και τα παιδιά πρέπει πλέον να φορούν μάσκες από την ηλικία των 6 ετών.
Οι εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται μόνο με μέγιστο αριθμό 200 ατόμων.
Προηγουμένως, η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 23:00 για τρεις εβδομάδες.
Τις τελευταίες μέρες υπήρχε έντονη φημολογία, πως η εστίαση θα έκλεινε στις 20:00 αλλά επί του παρόντος το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην προβεί σε αυτό το βήμα, όπως γράφει το Bloomberg.
Με βάσει τα τελευταία στοιχεία, το Βέλγιο μετρά περί τα 17.860 κρούσματα καθημερινά καταγράφοντας αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 4%. Περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι νοσηλεύονται με τον ιό, 821 από αυτούς στην εντατική.
Περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την έναρξη της πανδημίας το 2020.

Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Ευρώπη

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε πλήθος πόλεις της δυτικής Ευρώπης για να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν εν μέσω αύξησης των μολύνσεων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το Σαββατο 4 Δεκεμβρίου .
Η Αυστρία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown, το οποίο έχει οριστεί να διαρκέσει 20 ημέρες, και ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό από το Φεβρουάριο
Οι περισσότερους από 40.000 διαδηλωτές στη Βιέννη διαμαρτυρήθηκαν για τα πρωτοφανή μέτρα
Περίπου 1.200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για την πορεία στην κεντρική λεωφόρο Ring
Οι διαδηλωτές έφεραν πανώ που έγραφαν "Ιατρική Ελευθερία τώρα!”

Πολιτικές αντιπαραθέσεις

Την ίδια ώρα έλαβε χώρα η πρώτη μεγάλη διαδήλωση στην Ολλανδία ενάντια στα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν το νυχτερινό κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων για να ανακόψει ένα κύμα κρουσμάτων COVID-19 που απειλεί να κατακλύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Πριν από δύο εβδομάδες, υπήρξαν βίαιες διαμαρτυρίες αφότου η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την είσοδο για του μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους.
«Είμαστε αντίθετοι να μην έχουμε ελευθερία (να αποφασίσουμε τι θα συμβεί) στο σώμα μας», είπε η Marit van Hunen, διαδηλωτής της Ουτρέχτης.
Τα μέτρα αντιμετωπίζουν ισχυρή αντίθεση στο κοινοβούλιο και δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ.
Το ίδιο σκηνικό καταγράφηκε και στην πρωτεύουσα της Δανίας την Κοπεγχάγη, όπου οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τα υγειονομικά πιστοποιητικά.
Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Ευρώπη από το κίνημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των lockdowns

Αστυνομική καταστολή

Στη γερμανική οικονομική πρωτεύουσα,τη Φρανκφούρτη, η αστυνομία διέλυσε βίαια μία διαδήλωση πολλών εκατοντάδων ανθρώπων επειδή δεν φορούσαν μάσκες ή δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, χρησιμοποιώντας ρόπαλα και σπρέι πιπεριού μετά την επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα διαδηλωτών.
Και στο Βερολίνο, όπου η νέα κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα εντός ολίγων ημερών, μικρές ομάδες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν μετά την απαγόρευση μιας μεγάλης διαδήλωσης.
Γερμανοί πολιτικοί καταδίκασαν ευρέως μια διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε αργά την Παρασκευή έξω από το σπίτι της Petra Koepping, υπουργού Υγείας στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στη Γερμανία.
Κάποιοι είπαν ότι μύριζε… τη βία της ναζιστικής εποχής.
Thousands protest over Dutch coronavirus restrictions | Reuters

Αυστρία: Επιτείνεται η πολιτική κρίση - Οργή κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Χιλιάδες πολίτες, που υπολογίζεται να υπερβαίνουν τις 40.000, πραγματοποίησαν πορεία στη Βιέννη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους νέους υγειονομικούς περιορισμούς που έχουν υιοθετηθεί για τον περιορισμό της πανδημίας thw Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021.
Αντιμέτωπη με τον αυξημένο αριθμό ημερησίων νέων κρουσμάτων, τον περασμένο μήνα, η Αυστρία έγινε την πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλλε εκ νέου lockdown νομοθέτησε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αρχής γεγομένης από τον Φεβρουάριο.
Οι άνθρωποι έφεραν πανό που έγραφαν: «Θα αποφασίσω μόνος μου - Εχω Δικαίωμα»,
«Θα γίνει η Αυστρία Μεγάλη ξανά» και «Νέες Εκλογές» - πρόκειται για το έναυσμα συνέχισης της σοβούσας πολιτικής κρίσης αφού τρεις καγκελάριοι έχουν παραιτηθεί μέσα σε δύο μήνες - καθώς συγκεντρώθηκαν πλήθη.
Χαρακτηριστικό του κλίματος καταστολής είναι ότι περίπου 1.200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στις διάσπαρτες στην πόλη εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα συγχωνεύονταν σε μια πορεία στη λεωφόρο Ring στο κέντρο της Βιέννης.
Η αστυνομία δήλωσε ότι θα υπενθυμίσει στους διαδηλωτές να φορούν μάσκες ενώ όσοι δεν φορούν θα υποστούν τις συνέπειες
Μια κοινοβουλευτική επιτροπή αυτή την εβδομάδα ενέκρινε τον διπλασιασμό της διάρκειας του lockdown σε 20 ημέρες.
Να σημειωθεί ότι η Αυστρία, μια χώρα 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αναφέρει σχεδόν 1,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 12.000 θανάτους που συνδέονται με την COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι.
888.JPG
Anti-lockdown protesters march through Dutch city of Utrecht | AP News

Η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας.
Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές.
Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ της Covid-19, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.
Πριν από δύο εβδομάδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στους ανεμβολίαστους πολίτες.
Αυτά τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.
Capture_140.JPG
8_28.JPG
austria_2.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->