Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες ενέκριναν τη συμφωνία για την κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD και τους Πράσινους

Γερμανία: Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες ενέκριναν τη συμφωνία για την κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD και τους Πράσινους

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, αναμένεται η έγκριση της συμφωνίας και από τους Πρασίνους

Σχετικά Άρθρα

Ένα ακόμη βήμα έλαβε χώρα για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία με τo FDP (Ελεύθεροι Δημοκράτες) να δίνει το πράσινο φως στη συμμαχία με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.
Μετά την έγκριση των μελών του SPD στο συνέδριο του κόμματος το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, το 92,2% των σχεδόν 660 μελών του FDP έδωσε το πράσινο φως στη συμμαχία.
Οι Πράσινοι αναμένεται να δώσουν τη σύμφωνη γνώμη τους αύριο, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021.

Τι έπεται στην Bundestag

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην εκλογή στη θέση του καγκελαρίου του σοσιαλδημοκράτη Olaf Scholz, θέτοντας τέλος στα 16 χρόνια στην εξουσία της Angela Merkel.

«Νέα αρχή» για τη Γερμανία

Ενθαρρύνοντας τα μέλη του FDP να υποστηρίξουν τον συνασπισμό, ο αρχηγός του κόμματος Christian Lindner δήλωσε ότι η νέα κυβερνητική συμφωνία είναι μια «νέα αρχή για τη Γερμανία».
«Η Γερμανία περιμένει αυτό το νέο ξεκίνημα», πρόσθεσε ο Lindner, ο οποίος προορίζεται να γίνει υπουργός Οικονομικών και να κρατά «ορθόδοξη» γραμμή σε σχέση με τα δημόσια ελλείμματα.
Αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού, η συμφωνία συνασπισμού την οποία διαπραγματεύτηκαν τα τρία κόμματα προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως με μια πρόωρη έξοδο από τον άνθρακα «ιδανικά» το 2030, έναντι του 2038 προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης