Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Την Τετάρτη 8/12 η εκλογή Scholz - Ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών στην κυβέρνηση

Γερμανία: Την Τετάρτη 8/12 η εκλογή Scholz -  Ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών στην κυβέρνηση
Οι Πράσινοι ενέκριναν σήμερα και επισήμως την Προγραμματική Συμφωνία τους με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP)
Σχετικά Άρθρα
Οι Πράσινοι ενέκριναν σήμερα και επισήμως την Προγραμματική Συμφωνία τους με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) και άνοιξαν έτσι τον δρόμο για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.
Σε ποσοστό 86% επί συνόλου 61.174 ψηφισάντων από τα 124.000 μέλη, η βάση των Πρασίνων ενέκρινε τόσο το κυβερνητικό πρόγραμμα όσο και τα πρόσωπα που πρότεινε η ηγεσία για τη στελέχωση των υπουργείων που της αναλογούν.
Μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να εκλεγεί Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Olaf Scholz και αργότερα την ίδια ημέρα τα μέλη της κυβέρνησης να λάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Frank - Walter Steinmaier.

Χωρίς εκπλήξεις το νέο κυβερνητικό σχήμα - Ισότιμη η παρουσία των γυναικών

Η νέα γερμανική κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα την Τετάρτη θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών.
Οι γυναίκες θα αναλάβουν υπουργεία κλειδιά, ανακοίνωσε ο επόμενος καγκελάριος Scholz.
Εν μέσω αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid, ο σοσιαλδημοκράτης Karl Lauterbach, ένας από τους επιστήμονες μεγάλης επιρροής από την εμφάνιση της νόσου, θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας.
«Η ισότητα είναι για μένα σημαντική, για τον λόγο αυτόν μεταξύ των 16 υπουργών, θα υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες», διαβεβαίωσε ο Scholz που δηλώνει «φεμινιστής».
«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που γυναίκες τίθενται πλέον επικεφαλής υπουργείων των οποίων δεν ηγούνται κατά παράδοσιν γυναίκες», είπε.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφάσισε την ανάθεση των υπουργείων Εσωτερικών, Αμυνας, Ανάπτυξης και Δόμησης σε γυναίκες.
Η οικολόγος Analena Berbok, 40 ετών, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ άλλες δύο γυναίκες προερχόμενες από τους Πράσινους θα αναλάβουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικογένειας.
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του FDP ανέθεσαν μόνο το ένα από τα τέσσερα υπουργεία του σε γυναίκα, το υπουργείο Παιδείας.
Ο Olaf Scholz  δήλωσε ότι η ανάθεση του υπουργείου Υγείας στον σοσιαλδημοκράτη Karl Lauterbach ανταποκρίνεται στην επιθυμία «των περισσότερων Γερμανών».
Ο Karl Lauterbach, γιατρός, από την έναρξη της πανδημίας παρών στα τηλεοπτικά talk-show, έγινε πρόσωπο μεγάλης επιρροής στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
Είναι υποστηρικτής της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης