Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Εμφανίστηκε νέα παραλλαγή της Omicron - Δεν ανιχνεύεται ούτε με μοριακά τεστ

Κορωνοϊός: Εμφανίστηκε νέα παραλλαγή της Omicron - Δεν ανιχνεύεται ούτε με μοριακά τεστ
«Υπάρχουν δύο γενεαλογίες εντός της Omicron, η BA.1 και η BA.2, που είναι αρκετά διαφοροποιημένες γενετικά»
Σχετικά Άρθρα

Οι επιστήμονες εντόπισαν μια νέα παραλλαγή της μετάλλαξης Omicron που δεν μπορεί να ανιχνευθεί με τις συνήθεις δοκιμές PCR που χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας για να παρακολουθήσουν την εξάπλωσή της σε όλο τον κόσμο.
Η παραλλαγή, σύμφωνα με την Guardian, έχει πολλές κοινές μεταλλάξεις με την Όμικρον, αλλά στερείται μιας συγκεκριμένης γενετικής τροποποίησης που επιτρέπει στις εργαστηριακές δοκιμές PCR να χρησιμοποιηθούν για να βρεθεί. 
Η ανακάλυψη της νέας μορφής ώθησε τους ερευνητές να χωρίσουν τη μετάλλαξη σε B.1.1.529 γνωστό ως BA.1, και στη νεότερη παραλλαγή, γνωστή ως BA.2.
Ο καθηγητής Francois Balloux, διευθυντής του University College London Genetics Institute, είπε ότι το 42 ή περίπου το 6% από τα 709 γονιδιώματα Omicron που υποβλήθηκαν στη βάση δεδομένων γονιδιώματος Gisaid ήταν BA.2.
«Υπάρχουν δύο γενεαλογίες εντός της Omicron, η BA.1 και η BA.2, που είναι αρκετά διαφοροποιημένες γενετικά», είπε. 
Οι ερευνητές λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν με ακρίβεια εάν θα εξαπλωθεί με τον ίδιο τρόπο όπως η Όμικρον, ωστόσο τονίζουν ότι η «αδελφή έκδοση» είναι γενετικά διακριτή και επομένως μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά.
Η συγκεκριμένη παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά μεταξύ των γονιδιωμάτων του ιού Covid που υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τον Καναδά, αλλά η δυσκολία στον εντοπισμό της σημαίνει ότι μπορεί να έχει ήδη εξαπλωθεί ευρύτερα.
Μεταξύ των λίγων δεκάδων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, κανένα δεν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης