Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ξεκινάει η δημόσια εγγραφή του νέου ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ξεκινάει η δημόσια εγγραφή του νέου ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Στον τομέα των κατασκευών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ανεκτέλεστο 4,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 50% του συνολικού ανεκτέλεστου των κατασκευαστικών εταιρειών της Ελλάδος
Σχετικά Άρθρα

Ξεκινάει σήμερα (8/12) η δημόσια εγγραφή για το επταετές ομόλογο ύψους 300 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Το εύρος απόδοσης έχει οριστεί μεταξύ 2,30% και 2,70%.
Η δημόσια εγγραφή θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.
Ουσιαστικά πρόκειται για την τρίτη έκδοση ομολογιακού από την εισηγμένη 18 μήνες μετά την τελευταία και αποτυπώνει το αυξανόμενο επενδυτικό πλάνο του ομίλου, ο οποίο υλοποιεί επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων το Καζίνο στο Ελληνικό, η Εγνατία Οδός αλλά και το Αεροδρόμιο Καστελλίου.
Επιπλέον μέσω των κεφαλαίων που θα αντλήσει θα χρηματοδοτηθεί μερικώς και ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Κομοτηνή ισχύος 877MW με καύσιμο το φυσικό αέριο.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ άντλησε το 2018 120 εκατ. ευρώ μέσω ομολογιακού και το 2020 500 εκατ. ευρώ.
Το ομόλογο έχει ρήτρα αειφορίας δηλαδή όρους που δεσμεύουν τον ίδιο τον εκδότη κι όχι απλά τον χαρακτήρα των επενδύσεων στις οποίες θα διοχετεύσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει όπως γίνεται πχ με τα πράσινα ομόλογα.
Η ρήτρα αειφορίας του ομολόγου προβλέπει πως ο Όμιλος δεσμεύεται να μειώσει κατά 25% την ένταση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το τέλος του 2025, στόχος που θα επιτευχθεί βασιζόμενος στην πρόβλεψη του Ομίλου για αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος (σε παράκτια και υπεράκτια αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) στα 3.000 MW μέχρι τη λήξη της διάρκειας του Ομολογιακού Δανείου.
Σημειώνεται πως στον τομέα των κατασκευών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ανεκτέλεστο 4,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 50% του συνολικού ανεκτέλεστου των κατασκευαστικών εταιρειών της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος στο εννεάμηνο εμφάνισε πωλήσεις 700,7 εκατ. ευρώ από 658,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,4%, EBITDA 212,7 εκατ. ευρώ από 181,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 17% και κέρδη 4,9 εκατ. ευρώ από 3,9 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του εννεαμήνου ήταν στα 1,26 δισ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης