Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προ των πυλών το Plan B με νέους περιορισμούς, λόγω Omicron

Βρετανία: Προ των πυλών το Plan B με νέους περιορισμούς, λόγω Omicron
Ο πρωθυπουργός Borris Johnson είναι πιθανό να ανακοινώσει άμεσα το Σχέδιο Β
Σχετικά Άρθρα

Ένα βήμα πριν την εφαρμογή του Plan Β που προβλέπει αυστηρότερα μέτρα για την COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης για τηλεργασία, ακόμα και αύριο Πέμπτη, βρίσκεται η βρετανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός Boris Johnson είναι πιθανό να ανακοινώσει άμεσα το Σχέδιο Β, που μπορεί επίσης να περιλαμβάνει «διαβατήρια» Covid για μεγάλους χώρους,σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζονται.
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου δήλωσε ότι δεν έχει να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο.
Η στερλίνα και οι αποδόσεις των βρετανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν λόγω των δημοσιευμάτων και οι επενδυτές περιόρισαν τις εκτιμήσεις τους ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια στις 16 Δεκεμβρίου.

Στη σκιά του πάρτι στη Downing Street

Οι υπουργοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για την απειλή της παραλλαγής Omicron, η οποία φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική από την Delta και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να κυριαρχήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Η βρετανική κυβέρνηση φοβάται ότι ένα νέο κύμα covid θα συντρίψει το εθνικό σύστημα υγείας (NHS), ακόμη και αν η Omicron δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση έναντι της Delta, λόγω της ταχύτητας με την οποία φαίνεται να εξαπλώνεται.
Η κίνηση έρχεται καθώς η κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις για το χριστουγεννιάτικο πάρτι στο No 10 της Downing Steet, κατά τη διάρκεια του lockdown του περασμένου έτους.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι βουλευτές των Τόρις έχουν προειδοποιήσει ότι οι πολίτες ίσως είναι απρόθυμοι να ακολουθήσει νέους περιορισμούς για την Covid, μετά τη δημοσιοποίησης του εν λόγω βίντεο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης