Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτο στοίχημα Scholz (Γερμανία), 30 εκ. εμβολιασμοί ως τέλος Δεκεμβρίου - Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους

Πρώτο στοίχημα Scholz (Γερμανία), 30 εκ. εμβολιασμοί ως τέλος Δεκεμβρίου - Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους
Το πρώτο στοίχημα που έθεσε ο καγκελάριος Scholz πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα είναι η επιτάχυνση της εκστρατείας και ο εμβολιασμός 30 εκ. πολιτών μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Σχετικά Άρθρα
Επιταχύει τους εμβολιασμούς οι Γερμανία καταγράφοντας χθες Παρασκευή 10/12, περισσότερους από 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς, αριθμός ρεκόρ, την ώρα που το πρώτο στοίχημα της νέας κυβέρνησης του καγκελάριου Olaf Scholz είναι να αυξηθούν μέσα στις επόμενες μέρες οι εμβολιασμοί έτσι ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουν εμβολιαστεί 30 εκατομμύρια άνθρωποι.
Σήμερα το πρωί το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε, όπως αναμένονταν, πράσινο φως στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών θέτοντάς τους διορία μέχρι τις 15 Μαρίου για να εμβολιαστούν ή να καταθέσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
Στην παρθενική του εμφάνιση στη βουλή ως υπουργός Υγείας ο σοσιαλδημοκράτης Karl Lauterbach τόνισε στην ομιλία του ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η μάχη κατά της πανδημίας, προσθέτοντας ότι κύριο μέλημα είναι η προστασία του πληθυσμού και ο γρήγορος τερματισμός της υγειονομικής κρίσης.

«Να αναχαιτίσουμε την Delta και να αποτρέψουμε την Omicron»

O νέος υπουργός, ο οποίος ας σημειωθεί διετέλεσε καθηγητής Ιατρικής στην Κολωνία, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση Scholz θα πετύχει τον στόχο των 30 εκατομμυρίων εμβολιασμών μέχρι το τέλος του χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα μπορέσει να το πράξει, μιας και τα αποθέματα εμβολίων επαρκούν. Παράλληλα κατέστησε ωστόσο σαφές ότι και αυτοί οι εμβολιασμοί δεν αρκούν για να ηττηθεί οριστικά η πανδημία.
Στόχος μας είναι, είπε ο Karl Lauterbach, να περιορίσουμε αισθητά την μετάλλαξη Delta μέχρι τα Χριστούγεννα έτσι ώστε ο πληθυσμός να μετακινηθεί με ασφάλεια για τις γιορτές: «Θέλουμε να αναχαιτίσουμε την Delta και να αποτρέψουμε όσο είναι δυνατόν την Omicron», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου.

Ζήτημα χρόνου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους

Την ίδια στιγμή σε προδημοσίευση συνέντευξης στο περιοδικό Der Spiegel, που κυκλοφορεί σήμερα, ο Karl Lauterbach θεωρεί αυτονόητο ότι όταν, τη νέα χρονιά, περάσει από την βουλή, ο καθολικός υποχρεωτικός εμβολισμός, θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δεν πειθαρχούν.
Είπε μάλιστα ότι τα πρόστιμα θα αυξάνονται σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.
«Είμαι ωστόσο βέβαιος, είπε ο υπουργός Υγείας, ότι πολλοί θα σπεύσουν να εμβολιαστούν μόλις ανακοινωθεί ότι δρομολογείται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους».
Παράλληλα ο νέος υπουργός Υγείας τάχθηκε, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των νηπιαγωγών.
«Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία στη διάθεσή μας η μετάλλαξη Omicron προσβάλλει πολύ περισσότερο τα παιδιά από τις γνωστές μας μεταλλάξεις», είπε ο Karl Lauterbach προσθέτοντας ότι τα παιδιά προσβάλλονται συχνότερα και νοσούν βαρύτερα για αυτό και καθίσταται ολοένα και σημαντικότερος ο εμβολιασμός τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης