Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Commission «βαφτίζει» πράσινη ενέργεια το φυσικό αέριο και τα πυρηνικά με αφορμή την ενεργειακή κρίση

Η Commission «βαφτίζει» πράσινη ενέργεια το φυσικό αέριο και τα πυρηνικά με αφορμή την ενεργειακή κρίση
Τι δήλωσε ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton – Γιατί διχάζει η πρόταση
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να συμπεριλάβει το φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια ως βιώσιμες επενδύσεις πράσινης ενέργειας στον προτεινόμενο κατάλογο που θα παρουσιαστεί στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton, όπως μετέδωσε το Bloomberg την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021.
Το φυσικό αέριο δεν είναι μια "ιδανική" πηγή ενέργειας, αλλά είναι καλύτερη από τον άνθρακα, δήλωσε ο Breton σε συνέντευξή του στην Die Welt.

Κλιματικοί στόχοι

«Η ατομική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους», σημείωσε ο ίδιος.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς στην Commission κινούμαστε στην παρουσίαση μιας ταξινόμησης που θα περιλαμβάνει την πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο».
Σε σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα, οι ηγέτες της ΕΕ εμφανίστηκαν διχασμένοι ως προς τη συμπερίληψη του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στον κατάλογο, την ώρα που οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι επενδύσεις και οι εκπομπές άνθρακα

Η ΕΕ εξακολουθεί να συζητά τη λεγόμενη λίστα «ταξινομίας» της (“taxonomy” list) που καθορίζει τις επενδύσεις βιώσιμης ενέργειας καθώς το μπλοκ πιέζει να εκπληρώσει τα φιλόδοξα σχέδια για τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Αντιπαράθεση για τις Big tech

Αυτή την εβδομάδα, ο Breton κατηγόρησε επίσης την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo ότι ασκεί πιέσεις για λογαριασμό τεχνολογικών κολοσσών, η οποία επέκρινε τους νέους τεχνολογικούς κανόνες της ΕΕ, τονίζοντας ότι επηρεάζουν δυσανάλογα τις αμερικανικές εταιρείες.
«Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε εναντίον κανενός» δήλωσε ο επίτροπος εσωτερική αγοράς.
ο κάνουμε για τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας και τις εταιρείες μας.
Αυτό είναι το καθήκον μας», κατάληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης